Кіровоградщина готується робити Україну чистою (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 6 березня, до Кіровограда приїхав представник соціальної акції «Зробимо Україну чистою!» Сергій Верещак. За круглим столом у Кіровоградській ОДА обговорили умови проведення акції на Кіровоградщині.

Акція буде проводитись уже вп’яте. Минулого року намагались зробити чистою Кіровоградщину близько 2000 жителів області. Найактивнішими були жителі Новоукраїнки, Малої Виски, Знам’янки, Світловодська. У кожному місті обрали ділянку, яка найбільше потребувала порятунку. У Кіровограді це був Гай Десантників.

Сергій Верещака зазначив, що організатори акції відкриті до співпраці: «Ми готові надавати інформаційний напівфабрикат, за яким можна буде навчати волонтерів». Окрім того, Сергій зауважив: «Головною метою проекту є не тільки глобальне прибирання країни від сміття, а також збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище».

У 2015 році «Зробимо Україну чистою!-2015» відбудеться 25 квітня по всій території України з 10.00 до 15.00.

У рамках проекту пройде екологічний фестиваль чистоти, під час якого у різних куточках України пройдуть велопробіги, еко-квести, перегляд «зелених» фільмів, висадження дерев та квітів, благоустрій майданчиків, еко-форуми, майстер-класи, польова кухня та щорічний всеукраїнський флешмоб з найбільшої кількості зібраного сміття за 1 секунду.


«Зробимо Україну чистою!-2015»

В Україні стартує наймасштабніший міжнародний екологічний соціальний проект «Зробимо Україну чистою 2015!» (ЗУЧ! 2015). Це єдина акція, в якій беруть участь жителі усіх регіонів країни та об’єднуються заради того, щоб очистити від сміття своє місто

«Зробимо Україну чистою!-2015» – це частина міжнародного проекту «Lets Do It World», який об’єднав вже більше 100 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року збирає понад 170 тис. учасників.

Вже протягом п’яти років у різні суботи по всьому світі (1 день – 1 країна) проводяться великі прибирання, які об’єднують цілу країну. В проекті приймають участь громадські організації, комерційні компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності.

Масштаб проекту збільшується з кожним роком. Кількість населених пунктів, які беруть участь в акції, та кількість відповідальних людей зростають в два рази щорічно.

В рамках проекту проводиться велика медіа-кампанія із залученням зірок та лідерів думок, котрі здатні мотивувати молодь брати участь в акції. Також в Україні створена національна команда, котра залучає волонтерів, які координують акцію у своєму місті.

Акція «Зробимо Україну чистою!-2015» не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним проектом. ЗУЧ – це соціальний проект, який проводиться виключно на громадських засадах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар