Сесію Кіровоградської міськради таки зірвали (ФОТО)

Призначене на сьогодні засідання сесії Кіровоградської міської ради переросло у міжфракційну чвару і врешті не відбулося, передає кореспондент Першої електронної.

Формально причиною непорозуміння, яке замість засідання відбулося у сесійній залі, стала транспортна реформа. За півгодини до засідання під стінами КМР активісти «Удару» провели акцію «Кіровоградці – не оселедці». За кількістю та якістю учасників могло здатися, що сісти у потрібну маршрутку у Кіровограді не вдається лише міліціонерам і журналістам – натовп незадоволених переважно складався з тих, хто опинився у епіцентрі акції по роботі.

Тим часом задіяне в акції відро справжніх оселедців символізувало мешканців обласного центру, які щодня відчувають себе цим видом риби, трамбуючись у переповнений громадський транспорт. Активісти зачитали звернення до першого заступника голови КМР Володимира Каніщева й побажали передати його посадовцю разом із відром з рибою. Втім, до приміщення міської ради їх не впустили, Каніщева до них – не покликали.

Врешті, куди поділося відро ніхто так і не помітив. А от до сесійної зали крім самих активістів зійшлися й мешканці міста, незадоволені транспортною реформою. Чималий натовп скандуючи вимагав «подати» Каніщева для розмови з громадою міста.

Формально, присутність сторонніх людей у залі й стала причиною чи приводом для не відкриття сесії. Натовп та опозиція вимагала працювати у звичному режимі, мовляв, нехай громада бачить, як обговорюються й приймаються важливі для громади рішення. Міський голова Олександр Саінсус відкривати сесію відмовився, мотивуючи тим, що атмосфера у залі не схожа на початок конструктивного діалогу, й, крім того, є порушенням регламенту, який вимагає від бажаючих бути присутніми на сесії написання відповідних заяв і отримання дозволу. Втім, і після написання заяв сесія так і не розпочалася, мовляв, треба було писати за добу.

Власне, на тому й розійшлися. Хто відразу, хто пізніше. Про перенесення сесії також не повідомлялося. Врешті, зник і «Беркут» з-під дверей, сповістивши тим самим про кінець “вистави”.

[nggallery id=50] [nggallery id=51]
Поширити:

Залишити коментар:

коментар