Завтра кіровоградські повії відзначатимуть свій день

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

3 березня – Міжнародний День захисту прав секс-працівників. Цього року його відзначать і в Кіровограді – о 14.00 на площі Героїв Майдану.

Історія свята бере свій початок ще з 2001 року, коли більш 25 000 працівників комерційного сексу зібралися на фестиваль секс-працівників в Індії.

Організатором цієї події виступив Комітет Дурбар Махіла Саманвая. Дана організація має штаб-квартиру і Калькутті, представляє інтереси більше 50 000 секс-працівників та їх найближчого оточення.

Секс-працівники всього світу об’єдналися, щоб кинути виклик існуючій політиці насильства і утиску прав людини і оголосити, що ці люди заслуговують такої ж пошани і захисту, як і представники інших професій.

З цього часу ініціативні групи секс – працівників відзначають щорічно цей день, 3 березня, як Міжнародний день захисту своїх прав.

Одинадцять років потому, декриміналізація, відкритий доступ до медичних, соціальних і юридичних послуг та поліпшення умов праці залишаються головними цілями для руху секс-працівників за свої права.

На місцевому та міжнародному рівні секс-працівники, їхні друзі та сім’ї зберуться в цей день разом, щоб підвищити обізнаність людей за допомогою маршів червоних парасольок і провести інші акції та заходи.

Організатори запрошують всіх, хто готовий підтримати наміри активістів, виступити проти дискримінації, порушення прав секс-працівників і зупинити насильство.

Контактна особа: Наталія Ісаєва, керівник КОВ БО «Всеукраїнська Ліга« Легалайф », тел: +380668610623, kv.liga.legalife@ukr.net, http://legalife.com.ua/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар