Речник АТО: На Донбасі затишшя, поранено 8 українських воїнів (ІНФОГРАФІКА, ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вночі в зоні АТО спостерігалося затишшя, хоча в цілому за минулу добу бойовики обстріляли наших військових 34 рази практично на всіх напрямках. Українські воїни утримують свої позиції, укріплюючи лінію оборони, і в будь-яку мить готові дати відсіч атакам бойовиків.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Фіксуються ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на Маріупольському, Артемівському і Луганському напрямках. З метою введення в оману представників місії ОБСЄ, бойовики здійснюють переміщення військової техніки від лінії розмежування до тилових районів, а в нічний час – у зворотному напрямку.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 отримали поранення.

Учора ввечері у контрольному пункті «Лисичанськ» прикордонний наряд у рейсовому автобусі «Сєверодонецьк – Гірськ» виявив громадянина України, який у базі МВС зарахований до незаконних збройних формувань.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій направила в Донецьку та Луганськуобласті два додаткових зведених загони рятувальників. За минулу добу піротехнічні підрозділи виявили та знищили 38 вибухонебезпечних предметів – в основному бойові гранати і міни.

Під час заходів з охорони українсько-молдовського державного кордону на придністровському сегменті, військовослужбовці Національної гвардії і прикордонники виявили схованку з 102 мінами. Небезпечну знахідку знищили на місці.

Тривають дострокові випуски офіцерів в українських вищих військових навчальних закладах.

Урочистий випуск офіцерів відбувся в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Привітати молодих офіцерів прибув Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. Нинішнім випускникам є з кого брати приклад. Сотні вихованців Академії беруть активну участь в антитерористичній операції. За мужність та героїзм близько 126 з них відзначені державними нагородами.

В Одесі відбувся достроковий випуск офіцерів Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Вперше урочисту церемонію випуску офіцерів проведено на створенному минулого року факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії. З особливим днем у житті випускників привітав командувач українського флоту віце-адмірал Сергій Гайдук. Хочемо нагадати, що сьогоднішні 9 випускників 4 квітня 2014 року разом з викладачами, командирами та іншими курсантами, зберегли вірність українській Присязі та вийшли з тимчасово окупованого Севастополя. Також дострокові випуски відбулись у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Військовій академії (м. Одеса).

Вашій увазі пропонується історія ще одного українського героя.

Друга ротація офіцера запасу Ігоря з Івано-Франківська проходить у Кримському Донецької області. Під його керівництвом – взвод розвідки. Командир розповідає, що від блокпосту до сепаратистських позицій – 1200 метрів. Перемир’я тут називають умовним – рідко бувають дні без провокацій з боку терористів.

Нацгвардієць у мирному житті обіймає високу посаду – заступник директора фірми, яка займається комп’ютерною технікою. Теплий та затишний офіс керівника чоловік не вагаючись проміняв на бліндажі та військову форму. Під час першої ротації офіцер боронив Попасну. Тоді, як і зараз, їхній блокпост постійно потрапляв під обстріли – режим тиші порушувався щодня.

Селище Кримське, де проходить друга ротація командира взводу розвідки, майже повністю зруйноване. Місцевих мешканців лишилось дуже мало, є проблеми зі світлом, теплом та водою. Зараз бойовики селище не обстрілюють. Втім, сепаратисти не полишають спроби спровокувати нацгвардійців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар