Кіровоградці закотили рукава і взялись за «Реконкісту» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 27 лютого, у Кіровограді стартував волонтерський рух «Реконкіста», заснований Дмитром і Денисом Ткаченками – першими волонтерами Донбасу, які народились і виросли на Кіровоградщині. Першим етапом руху стала підготовка бази для волонтерів.

Як повідомив Першій електронній координатор волонтерського центру Денис Ткаченко, з часом планується відкриття такого ж центру в Києві, який стане другим представництвом «Реконкісти» в Україні.

«Насправді, «Реконкіста» стане дієвим крилом більш масштабного проекту – фабрика думки «Донбас», – розповідає Денис, – Цей проект також на стадії заснування. Робота фабрики думки буде полягати у розробці аналітичних програм з повернення Донецької, Луганської областей та Криму до складу України».

Денис розповідає, що ідея «Реконкісти» покликана об єднати не лише Кіровоградщину у її бажанні підтримати армію й здобути перемогу, а й інші регіони України. «Ми не можемо зараз взяти і купити танк. Спочатку ми будемо залучати людей, щоб плести сітки, збирати речі та їжу для адресної допомоги, адже це постійна потреба військових», – зазначив волонтер.

На заклик підтримати «Реконкісту» активно відгукнулися громадські організації Кіровограда та студенти КДПУ ім. В. Винниченка. Сьогодні вони разом з іншими небайдужими кіровоградцями прийшли до офісу майбутнього волонтерського центру, щоб привести його до ладу. Всього за годину вони прибрали 200 м2 площі, яка стане платформою добрих справ у Кіровограді. Озброївшись засобами для прибирання, студенти з мистецького факультету, іноземних мов, історії і права поділили територію і взялись до роботи. Вимочуючи ганчірку у воді, вони встигали ділитися з кореспондентом Першої електронної враженнями від причетності до великої справи.

«Я дякую Богу, що ми живемо на території, де немає війни, але на Сході наші родичі, друзі перебувають у жахливих умовах, – розповідає студентка Дар’я Гладка. – Я хочу хоч якось допомогти і показати їм, що вони не одні. Ми завжди з ними. Ми єдина Україна. Так завжди було і буде».

Влад Корєшков задоволений зробленою роботою: «Я знаю, що витратив свій час не дарма. Відчувається причетність дуже великої справи і це приємно. Ми зібрались тут не дарма».

Усіх, хто хоче і може допомогти нашій армії, волонтерський центр «Реконкіста» чекає уже з понеділка з 12:00 до 20:00 за адресою: м Кіровоград, вул. Ельворті, 5, каб 117Контактний телефон: (050) 918 77 62

Нагадаємо, у березні 2014 року брати Ткаченки стали співзасновниками «Комітету патріотичних сил Донбасу» – однією з перших армійських волонтерських груп в Україні. Тоді головним було одягнути, взути й нагодувати солдатів. Зараз потреби війська практично не змінились – потрібні одяг, продукти, маскувальні елементи, спорядження, а ще підтримка українців і віра в перемогу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар