Причина поганих доріг – недофінансування галузі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Фінансування автодорожньої галузі за останні роки скоротилось більш ніж в 3 рази – з 276 млн. грн.. у 2012 році до 92 млн. грн. у 2014-му.

Про це сьогодні під час засідання колегії Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області повідомив начальник Служби Автодоріг Сергій Поліщук.

За словами посадовця, враховуючи, що неліквідний для підприємства бюджет має складати 170 млн. грн. при курсі долара 16 грн., виконання багатьох робіт заморожуються до кращих часів.

Саме з цієї причини, запевнив присутніх Сергій Поліщук щорічно більше 2.6 тис. км. доріг залишаються без необхідного ремонту.

Загалом, станом на 25 лютого на дорогах області утворилось близько 243 тис. м2 ям, у тому числі 57 тис. м2 на автодорогах державного значення. Найбільш проблемними наразі залишаються чотири напрямки:

– Н-14 від повороту на с. Устинівка до кордону Бобринецького району;
– М-04 на ділянці що проходить в Знам’янському та Олександрівському районах, через села Пантаївка, Куполівка і до кордону з Дніпропетровською областю;
– М-22 в районі Кінного заводу та с. Павлиш;
– М-12 в районі с. П’ятихатки Новоархангельського району.

«Для ліквідації ям в умовах інфляції, – резюмував Сергій Поліщук, – необхідно витратити весь виділений на 2015 рік ліміт коштів, при цьому запустивши нині законсервовані 6 асфальтобетонних заводів та 3 гранітні кар’єри».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар