Кіровоградська міськрада виділила мільйон на пільги для учасників АТО

З резервного фонду кіровоградського бюджету виділили 1, 5 млн грн на потреби часу. Півмільйона гривень з цих коштів буде направлено на погашення кредиторської заборгованості по медикаментам та пільговим рецептам, а 1 млн – на пільги для оплати комунальних послуг учасниками АТО.

Рішення саме так розподілити кошти резервного фонду прийняли на 47 сесії Кіровоградської міськради. «За» проголосували 47 з 55 депутатів.

«Ми будемо надавати таку пільгу учасникам АТО до того моменту, поки вони не отримають статус учасника бойових дій. Коли кіровоградські військові отримають статус, то пільги їм надаватимуться згідно профільного закону, від держави. Дані ж пільги – це суто місцева ініціатива», – розповів Павло Топчій, ініціатор пільг для учасників АТО.

Правда, отримати пільги кіровоградські військові зможуть десь у квітні. За словами Павла Топчія, прийняття рішення про пільги для учасників АТО – це лише перший крок. Наступний – винесення на рішення сесії міськради положення про те, як саме можна буде отримати ці пільги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар