У Підлісному з’їли 30 літрів каші, 250 вареників та 200 млинців (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора в селі Підлісне Олександрівського району влаштували свято Масляної, під час якого організатори приготували для гостей 250 штук вареників з сиром, сотні млинців та 30 літрів пшоняної каші, на яку пішло 10 кілограмів пшона, 2,5 кілограма сала та більше кілограма цибулі.

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, поласувати такою смакотою до Підлісненського Будинку культури приїхали гості з Олександрівки, Цвітного, Михайлівки та інших сіл.

Під час святкування імпровізовану сцену заполонили учасники художньої самодіяльності – вели діалог Весна з Зимою, жартували районні аматори, українські народні пісні виконували цвітненці, михайлівчани… До речі, роль Зими виконувала завуч місцевої школи з дійсно зимовим ім’ям Сніжана Парієнко, а Весною була колишня жителька села, яка нині мешкає у Кіровограді і працює в одному з відділень Ощадбанку, Аліна Лесків.

Свято гармонічно доповнювали яскраві виставки місцевих майстринь та майстрів. Чого тут тільки не було – вишиті рушники і наволочки, ляльки-мотанки і домашні обереги, плетені корзини різних розмірів та багато-багато іншого краму.

Красувалося й опудало Зими, яке наприкінці святкування, згідно зимового обрядового циклу, спалили. Воно було таким красивим, що ніхто не проминув, щоб з ним не сфотографуватися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар