Цього року Кіровоградщину охоплять акції, присвячені збереженню репродуктивного здоров’я

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Не зважаючи на суттєві труднощі, створені для громадських організацій законом «Про волонтерську діяльність», члени Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї (у тому числі кіровоградські організації) запланували на весну та осінь цього року численні акції із залученням молоді – волонтерів-добровольців – щоб просувати ідеї збереження репродуктивного здоров’я, усвідомленого батьківства, планування сім’ї та ефективної контрацепції.

Такий план дій став результатом дводенного тренінгу, що пройшов у місті Вінниця і зібрав понад два десятки представників громадських організацій із різних куточків України – членів згаданої коаліції. Були на тренінгу і представники організацій із Кіровоградщини – «Кіровоградський прес-колуб», ГО «Турбота» та Обласної жіночої інформаційної служби (ОЖІС). Захід відбувся у рамках масштабного проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», що його виконує Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку / USAID.

Мережа волонтерів, створення якої взяло початок у Вінниці, допоможе українським громадським організаціям вести широку інформаційно-просвітницьку роботу з метою створення змін у ставленні та поведінці людей до питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї.

Всеукраїнська Коаліція з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї, створена у вересні 2014-го року з метою збереження репродуктивного здоров’я, захисту репродуктивних прав, забезпечення потреб у якісних послугах з планування сім’ї кожної людини в Україні, вирішила активно діяти у сфері розбудови волонтерської мережі, яка вже зараз нараховує понад тисячу осіб. Паралельно коаліція буде лобіювати внесення змін до закону «Про волонтерську діяльність» та проводити у травні – до Міжнародного дня сім’ї – та у вересні – з нагоди Всесвітнього дня контрацепції – низку заходів силами волонтерів-добровольців. Це будуть і вуличні акції, і флешмоби, і роздача інформаційних матеріалів, і проекти у соціальних мережах та інші цікаві для людей різного віку заходи.

Акції проходитимуть під лозунгами:
• Захисти себе і майбутнє
• Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я!
• Вдаримо по інфекціям засобами контрацепції!
• Жити безпечно – стильно!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар