У Світловодську двічі вшанували пам’ять небесної сотні (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора ввечері на центральній площі міста Світловодська була вшанована перша річниця пам’яті Небесної сотні. Причому, двічі на одному й тому ж місці.

Так на 16 годину до імпровізованої стели із світлинами загиблих героїв прийшли представники міської влади на чолі із мером Юрієм Котенком. Тут же священик УПЦ КП отець Роман відслужив молебень.

А за дві години потому на площі зібрались представники громадських організацій патріотичного спрямування. Не обійшлося і без партійних прапорів. І знову отець Роман, який між іншим, під час революції Гідності надавав допомогу пораненим революціонерам, перебуваючи у Михайлівському Золотоверхому Соборі у Києві, відслужив ще один молебень.

Задля більшого відчуття тих вікопомних подій на Майдані, учасники розіклали поряд автомобільні шини та підпалили дрова у бочці. А одним із пунктом резолюції мітингу-реквієму стала вимога до властей перейменувати центральну вулицю – з Лєніна на Героїв України. Опісля учасники розмалювали патріотичними гаслами та символами постамент, на якому до 25 лютого 2014 року стояв пам’ятник Лєніну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар