Кіровоградські оперативники затримали серійних крадіїв (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За кілька місяців злочинної діяльності неодноразово судимі чоловіки встигли скоїти більше сорока крадіжок з торгівельних закладів, помешкань громадян та церкви.

Загальна сума збитків, за попередніми даними, може сягнути півмільйона гривень. Крім того, особи підозрюються у скоєні розбійного нападу на ріелтора. За ці дії зловмисникам загрожує черговий тюремний строк терміном до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Двоє підозрюваних довгий час проживали на території Олександрівського району Кіровоградської області. Їх двоє «товаришів» – жителі інших регіонів.

Усі вони раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців через крадіжки. Відбувши покарання в місцях позбавлення волі, злодюжки повернулися додому та змінили місце проживання. На роботу вирішили не влаштовуватися, натомість взялися за те, в чому вважали себе «фахівцями».

Повідомлення про крадіжки з торгівельних мереж почали надходити до міліції протягом кількох останніх місяців. Невідомі особи розбивали шибки, виламували двері та ламали металеві решітки, у такий спосіб «відвідуючи» усі місця, де можливо було знайти для себе наживу.

До їх рук потрапили десятки новеньких плазмових телевізорів та інша дрібна побутова техніка, планшети, мобільні телефони, прикраси, картини з приватної колекції, ікони і готівка.

Для реалізації добутого у незаконний спосіб майна зловмисники розробили справжню схему. Значна частина «товару» продавалася шляхом розміщення оголошень в Інтернет-мережі, інша – реалізовувалася на ринках та оптових магазинах.

Особливим попитом у зловмисників користувалися… цигарки, які не рідко продавалися роздрібним продавцям оптом. Сума таких угод лише за один раз могла складати більше 10 тисяч гривень.

Крім того, особи підозрюються у скоєнні й іншого тяжкого злочину. На початку цього року вони вдерлися до квартири жительки міста Кіровограда. Жінка, що працювала ріелтором, через погрози фізичної розправи змушена була віддати всі наявні заощадження.

Виручені внаслідок незаконної діяльності кошти зловмисники витрачали на безбідне життя.

Працівники Управління карного розшуку та Знам’янського міськвідділу міліції затримали крадіїв на території району в орендованій квартирі. Під час санкціонованого обшуку в помешканні було виявлено та вилучено значну кількість крадених речей та зброю.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар