Автомобілі 34-го батальйону готові до бою

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями 34 батальйон територіальної оборони Кіровограда, що входить до складу 57-ї мотопіхотної бригади, вкотре відправився на Схід – в зону АТО. Поїхали хлопці з бойовими машинами, які були відремонтовані та поставлені на колеса завдяки представникам влади, народному депутату та волонтерам.

Як розповів Першій електронній заступник командира 34-го батальйону Олег Плохов, бійці приїхали на ротацію місяць тому, з собою привезли машини, обстріляні терористами в районах Горлівки та Дебальцево.

«Народний депутат Станіслав Березкін побачив інформацію про нашу проблему в ЗМІ. Він особисто відвідав військову частину, де дислокувався батальйон, щоб ознайомитись з бойовим автопарком. Тоді ж обіцяв поставити техніку на колеса», – зазначив Плохов.

«Дуже складно воювати проти Росії з технікою, якій понад 25 років, але наші хлопці-герої роблять неможливе. Я беру на себе зобов’язання відновити автомобілі, щоб наші кіровоградські військові повернулися в зону АТО з відремонтованою технікою», – сказав народний депутат Станіслав Березкін після відвідин військової частини.

Народний депутат звернувся до автотранспортного підприємства «Сервіском», що є структурним підрозділом ПрАТ «Креатив» з проханням допомогти з ремонтом бойових машин.

За словами директора підприємства Олександра Бондаря, над відновленням техніки (ЗІЛ-131 і ГАЗ-66) працювали слюсарі, механіки та електрики. Разом вони відновили 6 автівок і 8 пересувних електростанцій. Окрім того, бойові машини були забезпечені новими комплектами гуми для коліс.

Найбільше проблем було з ходовою частиною, генераторами, двигунами та електрообладнанням – пояснюють майстри. Окрім тих поломок, на які вказували військові, механіки знайшли ще чимало недоліків у роботі транспорту, які вже після одного-двох виїздів могли б обернутися справжньою катастрофою і для водіїв, і для пасажирів. А на полі бою – це рівнозначно погибелі.

«Десь треба було зробити елементарну для механіка роботу, як от деталі від піску прочистити, продути забиті трубки, змазати мастилом запчастини. А деякі поломки просто вразили наших майстрів – не кожен день їм доводиться бачити в автомобілях отвори від куль. Тож чимало деталей довелося просто викинути і замінити на нові», – розповідає Олександр Бондар.

Забираючи своїх бойових коней з гаражів «Сервіскому», бійці 34-го відверто раділи, адже перспективи швидкого і якісного ремонту обстріляної в боях техніки їм здавалися практично не реальними. «А що тут скажеш? Будемо жити. Будемо воювати. Будемо перемагати. Спасибі майстрам за їхню роботу», – сказав боєць Ігор, забираючи до військової частини вже оновлені автомобілі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар