Центр протидії корупції оскаржує закупівлі кіровоградської міськради

Команда «Центру протидії корупції» оскаржує закупівлі відділу освіти Кіровоградської міської ради на постачання продуктів  для школярів загальною сумою 38,68 млн гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт центру.

Нагадаємо, що правління освіти Кіровоградської міської ради замовило продукти харчування протягом 2015 року у ТОВ «УкрПродДонСервіс» – на 31,25 млн грн. і СТ «Добра» на 7,43 млн гривень.

Справа в тому, що ціни на більшість продуктів є вищими за ринкові. Так, какао придбають по 92 грн/кг, тоді як у відкритих джерелах є інформація щодо продажу какао по 35 грн/кг і 48 грн/кг. Філе куряче купують по 60,6 грн/кг. Водночас є інформація про оптові ціни на куряче філе по Україні від44,50 до 47,80 грн/кг. Молоко 2,6% купують по 10,5 грн/л, цукор по 11,95 грн/кг, а картоплю по 4,8 грн/кг. За останніми даними Мінекономрозвитку, ціни на молоко 2,6% в регіоні складають 9,24 грн/л., на цукор – 8,95 грн/кг, на картоплю – 3,75 грн/кг. Експерти центру припускають, що передплата становить щонайменше 1,6 млн. гривень.

Такі дії на думку «Центру протидії корупції» мають ознаки неефективного використання коштів місцевого бюджету. Саме тому, команда «Центру протидії корупції» разом з народним депутатом Єгором Соболєвим намагається відмінити тендер та притягти до відповідальності чиновників, які це покрили.

Наразі антикорупційна команда центру оскаржила цю закупівлю прокурору Кіровоградської області Панченку Л.І., голові Державної фінансової інспекції України Гордієнку М.Г. та  міністру економічного розвитку і торгівлі України Айварасу Абрамавичасу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар