Де отримати психологічну допомогу учасникам АТО та їх рідним

Ні для кого не секрет, що воїни-афганці приймають активну участь у протистоянні, яке триває на Сході України – передають свій досвід та знання молодшому поколінню. Тому цілком закономірним являється той факт, що 15 лютого, у річницю виведення радянських військ з Афганістану, Кіровоградський обласний госпіталь відвідали місцеві чиновники та афганці.

Головний лікар Геннадій Сябренко, згадуючи розмови своїх пацієнтів-афганців, розповідає, що воїни-афганці, коли повернулися з війни, не мали можливості отримувати психологічну допомогу, і тепер, через багато років видно, як  та війна вплинула на їх долі, сімейний затишок, працездатність. «Врахувавши попередній, не зовсім вдалий, досвід адаптації учасників бойових дій, зараз  велику увагу ми приділяємо не лише медичній, а  й психологічній реабілітації», – переконує Геннадій Сябренко.

«Робота нашого Центру медико-психологічної реабілітації постійно  розширюється, і я нагадую, що психологічну допомогу можуть отримати учасники та їх родини АТО, незалежно від того, знаходяться вони на стаціонарному лікуванні в госпіталі або ж  просто на ротації чи у відпустці, головна умова – це участь у бойових діях. Ми продовжуємо працювати в напрямку  «Сімейного клубу», який організовано для дружин, дітей, батьків, братів, сестер наших воїнів, які зараз в АТО», – говорить Ганна Колєва, керівник Центру  та кіровоградського відділення ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій».

Наступне засідання клубу відбудеться у четвер, 19 лютого, за адресою вулиця Короленка 58, телефон для довідок: (063) 696-97-77.

Ще на цьому  тижні    організовується  комплексне навчання для 17 волонтерів-психологів. Для проведення навчання запросили тренера   Анну Статівку – психолога, травма-терапевта,  який працює як в зоні АТО, так і безпосередньо у  військових частинах.

Анна Статівка одна з тих психологів, які починали волонтерський психологічний рух  в Україні,   член ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій». Анна  прибуде в Кіровоград 20 лютого та проведе свій тренінг психологічної роботи з військовими на тему: «Коли клієнти у формі».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар