Генеральний прокурор Росії відмовився видавати злочинця Віктора Януковича Україні

Генеральний прокурор Росії Юрій Чайка заявив, що відповідь на український запит про арешт і видачу екс-президента Віктора Януковича та низки його сподвижників буде дано в установленому порядку, і він буде негативним.

“Ми обов’язково відповімо на запит наших колег з генпрокуратури України. Відповідь буде негативний, оскільки вбачаємо в кримінальному переслідуванні цих осіб політичні мотиви”, – сказав “Інтерфаксу” у вівторок у Москві Чайка, повідомляє російське інформаційне агенство INTERFAX.

20 січня повідомлялося, що генеральна прокуратура України розпочала процедуру підготовки документів щодо екстрадиції Януковича, екс-прем’єра Миколи Азарова і колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова.

“Після підтвердження Інтерполом інформації про оголошення Януковича, Миколи Азарова та Колобова в міжнародний розшук, а також завдяки отриманим в ході розслідування кримінального провадження доказів, 19 січня 2015 слідчим суддею задоволено клопотання Генеральної прокуратури України та зазначеним особам обрано запобіжний захід – утримання під вартою, що є обов’язковою умовою звернення до правоохоронних органів іноземних держав про видачу підозрюваних України для притягнення до кримінальної відповідальності “, – говорилося в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури.

Генпрокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Януковича, Азарова і Колобова у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

6 лютого генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що звернувся до Чайки з проханням екстрадувати Януковича і його соратників в Україну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар