Кіровоград отримав кошти на медицину

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

157 млн. грн. субвенції виділено з державного бюджету на потреби медичної галузі міста Кіровограда. Також вийшла постанова Кабміну N11 щодо порядку використання цих коштів.

Про це сьогодні під час прес-конференції в міській раді розповіла начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук. Вцілому на 2015 рік передбачено фінансування субвенції на утримання закладів медицини міста у сумі близько 157 млн грн.

На жаль, субвенції не достатньо, щоб повністю покрити витрати на утримання медико-санітарної частини кіровоградських шахтарів. Сам медичний заклад потребує реорганізації. Передбачених бюджетом коштів – 1,6 млн грн, не достатньо для утримання закладу. Та звільнень не передбачається. Оксана Макарук нагадала про рішення голови ОДА про створення на базі даної медико-санітарної частини медичного закладу первинної ланки охорони здоров’я. Наразі вивчається можливість збереження стаціонарної форми лікування на базі цього медичного закладу.

Незважаючи на недостатнє фінансування і реорганізацію, медпрацівник без роботи не залишаться – запевняє Макарук. Правда, до трудових договорів буде внесено зміни щодо дат виплати авансів і зарплат в залежності від надходження субвенції.

Також  у рамках програми соціально-економічного розвитку галузі передбачено фінансування у сумі 3,9 млн грн на цей рік. Удвічі зменшені у цьому році видатки на капремонт у порівнянні з минулим роком. Незважаючи на обмежене фінансування, інфекційний корпус лікарні на Валах активно реконструюється – вже відремонтовано перший корпус. Ремонт корпусу під палеативне відділення також буде проведено – вже є переможець тендеру. Це ТОВ Кіровограджилстрой. Вартість ремонтних робіт складатиме 2257000 грн, повідомила Оксана Макарук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар