Олександрівський район: Шпирка пішов, проблеми залишилися

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відбулося чергове, шосте, засідання Олександрівського районного суду по цивільній справі на позов заступника головного редактора РВО „Олександрівщина” до вже колишнього голови Олександрівської РДА Сергія Шпирки про захист гідності та честі й відшкодування моральної шкоди.

На засіданні по суті справи свідчення давала журналістка газети „Україна-Центр” Олена Нікітіна. На попередніх слуханнях захисник Сергія Шпирки Олександр Урсаленко стверджував, що між Нікітіною і Шпиркою ніколи ніякої розмови не було. Тому суддя декілька разів приймала рішення зобов’язати відповідача самому прибути в суд і дати свідчення. Але Сергій Шпирка там не з’являється.

Олена Нікітіна надала суду роздрукований текст телефонної розмови між нею та Сергієм Шпиркою, яка відбулася у червні минулого року. До того ж, у залі засідання був прослуханий запис даної розмови.

Олександр Урсаленко запитання в основному задавав не по суті справи і заявив клопотання з проханням дати йому 10 днів для ознайомлення з текстом телефонної розмови. Суддя клопотання задовольнила.

Варто нагадати, що судові процеси по даній справі тривають ще з вересня минулого року. Наступне засідання призначено на 27 лютого.

Нагадаємо, Перша електронна неодноразово писала про судову епопею між журналістом районної гезети та тодішнім очільником Олександрівщини, який намагався запровадити цензуру:

Дружина голови Олександрівської РДА подала в суд на вчительку та газету

Журналіст судиться з головою Олександрівської РДА 

Протистояння в Олександрівці продовжується

Журналіст судиться з головою Олександрівської РДА

Журналістка проти голови РДА: епопея триває

Голова Олександрівської РДА заборонив писати про себе правду в районній газеті

Поширити:

Залишити коментар:

коментар