Хоч і пенсіонер, але вірний офіцерському обов’язку (ФОТО)

Щодня до Бобринецького міжрайонного військкомісаріату приходять мужні чоловіки, готові підставити плече Україні в боротьбі з агресором-терористом і «рускім міром» за територіальну цілісність нашої землі. Серед добровольців, які вирішили йти на фронт, — 53-річний офіцер запасу, бобринчанин Михайло Дерев’янченко.

Працював Михайло Дерев’янченко начальником карного розшуку, заступником начальника Бобринецького райвідділу міліції. За роки роботи в міліції зарекомендував себе вимогливим, наполегливим, принциповим правоохоронцем, який не схилявся перед начальством і вважав вірність професії понад усе. Декілька років тому майор  вийшов на заслужений відпочинок, залишившись поза службою.

Михайло Дерев’янченко, 53-річний офіцер запасу

Влітку минулого року добровольцем в батальйон «Айдар» пішов воювати з ворогом син Михайла Анатолійовича Максим, який навіть свій 30-річний ювілей зустрічав на фронті: «Відсвяткуємо, коли проженемо «сєпарів» з України, і прийдемо додому з Перемогою», — каже айдарівець. При останніх зустрічах зі знайомими колишній міліціонер повторював, що  не може всидіти вдома, коли знає, що потрібен на війні. «Настав такий час нашого життя, що ми, люди старшого віку, рідше задумуємося, чи матимемо завтра на хліб, ліки, ремонти в будинку…

“Душу тривожить, як доживатимемо старість. Чи у своїй країні? Чи з мирним небом над головою?» — роздумує   майор у відставці. На його переконання, справа честі кожного офіцера сьогодні захищати свою землю. Власне, для цього Батьківщина їх і готувала. Роздуми змінюються оптимізмом, і  чоловік запевняє: «Ми обов’язково встигнемо пожити в Україні європейській, по-справжньому демократичній, вільній, процвітаючій».

Слова офіцера не розходяться з ділом. Минулої суботи Михайло Дерев’янченко відправився на виконання військового обов’язку. Зізнається: наважився на таке рішення, оскільки вважає себе патріотом України, і не може на кріслі біля телевізора гніватися на те, що зараз діється. За кілька днів у телефонній розмові розповів, що зараз проходить підготовку в одному з військових навчальних комплексів, держава забезпечила усім необхідним — від носків до теплого камуфляжу. Після навчань, що триватимуть кілька тижнів, відбудеться перерозподіл у військові частини. «В бій ідуть одні… старики», — підсміюється колишній опер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар