Акцизний податок для кіровоградців: скільки платити і як правильно оформити

З 1 січня 2015 року з кіровоградців будуть знімати нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів.

Про це Першій електронній газеті повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Новий податок становить 5 % від вартості товару, але платити його будуть лише ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Кошти, при цьому, будуть надходити до місцевого бюджету.

Цей податок торкнеться усіх підакцизних товарів, що продаються в роздріб – алкоголю, пива, тютюнових виробів та нафтопродуктів.

З метою забезпечення єдиного підходу та правильності відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів ДФС України надає роз‘яснення згідно якого розрахунковий документ обов‘язково повинен містити ставку та суму акцизного податку. Приклади програмування акцизного податку скачати ТУТ.

Всім власникам касової техніки – платникам податку з метою програмування реєстраторів розрахункових операцій слід звертатися до центрів сервісного обслуговування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар