Усі депутати від Кіровоградщини підтримали закон про скасування недоторканності

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Усі депутати, які представляють у Верховній Раді Кіровоградську область, підтримали законопроект про скасування недоторканності нардепів і обмеження недоторканності суддів.

Свої голоси за нього віддали Станіслав Березкін (група «Економічний розвиток»), Олесь Довгий (позафракційний), Олександр Горбунов («Народний фронт»), Дмитро Лінько (Радикальна партія), Михайло Поплавський (група «Воля народу»), Костянтин Яриніч і Анатолій Кузьменко (БПП).

Прийнятий законопроект передбачає скасування недоторканності народних депутатів. При цьому в Конституції буде залишена норма про те, що нардепи не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Суддям залишать функціональний імунітет – імунітет від обвинувачення за дії, вчинені в процесі виконання суддівських функцій, крім випадків прийняття завідомо неправосудного судового рішення, порушення присяги судді або вчинення дисциплінарного правопорушення. Згоду на арешт суддів буде давати Вища рада юстиції (а не парламент, як зараз).

За результатами голосування законопроект має бути направлений до Конституційного суду, а після цього пройти остаточне затвердження парламентом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар