Євросоюз виділяє допомогу постраждалим від окупації жителям Донбаса

Близько 105 млн євро протягом 2014 року ЄС виділив на допомогу українцям, які постраждали від війни на Донбасі.

Про це повідомив сьогодні під час зустрічі  із представниками громадського сектору та кіровоградськими журналістами керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас.

За його словами, ЄС є головним фінансовим донором України, який надає не лише кредити, а й чималі грошові вливання, які не тягнуть за собою ніяких зобовязань, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Зокрема, окрім гуманітарної  допомоги переселенцям і постраждалому населенню Сходу, ЄС виділив близько 150 млн євро на розвиток інвестиційних проектів.

Візит Представництва ЄС до Кіровограда відбувається в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (публічних заходів, вуличних акцій, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах України. Мета кампанії – пояснити важливість впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. Під час зустрічі дипломати ЄС обговорюють з активістами та журналістами питання, що стосуються ситуації в регіоні, в медіа-сфері, в громадському секторі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар