Сергій Лавриненко: Наша задача – вийти на оптимальну форму до старту чемпіонату

 Сьогодні, 3 лютого, футболісти кіровоградської «Зірки» вирушили до Полтави, де розпочали другий навчально-тренувальний збір. Він триватиме до 16 лютого. Виконуючий обов’язки головного тренера команди Сергій Дмитрович Лавриненко розповів клубній прес-службі про задачі, що ставить перед своїми футболістами на цей період, подробиці участі у Кубку Пожечевського, підсумував результати першого збору в Кіровограді, поділився думками щодо підписаних новачків.

– Які задачі ставляться Вами на другий навчально-тренувальний збір ?
– Ми продовжуємо формувати фундамент фізичної підготовки, і на це робимо головний акцент. Друге завдання – треба вийти на об’єм 60 відсотків ігрового часу. На сьогоднішній день нам виходити на 90-хвилиннй об’єм ще зарано, паралельно хочемо переглянути з урахуванням новачків у команді певні тактичні схеми різні, варіації ведення гри.

.

– Під час збору в Полтаві «Зірка» візьме участь у Кубку Пожечевського. Окрім набрання форми, награвання складу які завдання ставитимуться перед командою?
– Турнір – це завжди змагальний дух. Прагнутимемо досягти максимального результату, але здобувати його за будь-яку ціну ми не будемо. Наша задача – вийти на оптимальну форму до старту чемпіонату.  Загалом проведемо під час турніру п’ять ігор. 4-го лютого зіграємо з дублем «Іллічівця»,  7-го  – з ФК «Полтава», 10-го нашим суперником буде «Нафтовик-Укрнафта»,  13-го проведемо гру з «Сумами» і заключний матч зіграємо  16 лютого з ФК «Шахтар-3».

– Погода, що останніми днями різко погіршилася, не вплине на процес підготовки?
– Є такий вираз – «гра відбудеться за будь-якої погоди». Сніжна погода може бути і 21 березня, коли розпочнеться чемпіонат, тому ми на ці фактори ніяк не звертаємо уваги. В нас є план, за яким ми чітко працюємо.

– Хотілося б дізнатися про підсумки першого тренувального збору?
– На цьому етапі ми не розглядали результат товариських ігор як ключовий. Основною задачею був розвиток загально-фізичної підготовки. Зіграні дві товариські гри проходили на фоні важких фізичних навантажень, різними складами – по 30 хвилин, 45 хвилин. У нас попереду достатньо ігор, де ми награватимемо якісь схеми, ігрові моменти.  Про результати думатимемо ближче до початку чемпіонату.

– На сьогодні вже укладено три контракти з новачками – Локтіоновим, Ковальовим і Лупашком, оформлено новий договір із воротарем Льопкою.  Як оцінюєте ці підписання?

– Що стосується Льопки, днями йому виповнилося 18 років і ми вирішили зробити йому подарунок – укласти професійний контракт. Хлопець перспективний, за сумлінного ставлення до роботи він виросте у доброго, якісного воротаря. Відносно новачків у команді – за ними ми давно спостерігали, прагнули бачити їх у нашій команді. Дякую нашому керівництву, президенту клубу Максиму Станіславовичу Березкіну, що пішов нам назустріч і дав можливість підписати з ними контракти.

– Будуть ще придбання у команді чи ні?
– В принципі, ми заплановане  виконали. На перегляді ще в нас є один футболіст, з яким ми, можливо, підпишемо контракт. З таким складом будемо готові вирішувати задачі, що поставить перед нами керівництво.

 За матеріалами офіційного сайту ФК “Зірка”

Фото – fcgornyak.dp.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар