Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Протягом доби ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишається складною. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, російсько-терористичні угрупування здійснюють передислокацію значних сил у напрямку міст Дебальцевого та Вуглегірська Донецької області, які залишаються пріоритетними напрямками для здійснення вогневих ударів бойовиків по позиціях сил АТО.

Терористи застосовують тактику розвідки боєм для виявлення вогневих позицій українських військових з подальшим нанесенням ракетно-артилерійських ударів. На всіх напрямках терористи неодноразово обстрілювали позиції українських військових з використанням артилерії, мінометів, гранатометів, танків та реактивних установок «Град».

Найзапекліші бої тривали поблизу м. Вуглегірськ. У цьому н.п. терористи після масованих артилерійських та мінометних ударів, неодноразово штурмували блокпости сил АТО. Всі атаки бойовиків відбиті.

За добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 23 було поранено.

За оперативною інформацією, бойовики бандформування «ЛНР» почали складати списки студентів середніх спеціальних і вищих навчальних закладів та планують примусово використовувати їх у бойових діях проти сил АТО. Згідно з задумами терористів, молоді хлопці братимуть участь у збройному конфлікті протягом 10 діб вахтовим методом.

Українські правоохоронці успішно затримують ворожих диверсантів

На Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали мешканця м. Макіївки Донецької області, який вступив до бандформування «поліція ДНР». Терорист пройшов вишкіл з рукопашного бою, тактичної та вогневої підготовки у тренувальному таборі, розгорнутому на окупованій території Донеччині під керівництвом інструкторів ФСБ Росії. Після закінчення навчального курсу диверсант був направлений до одного з районів Дніпропетровської області із завданням збирати інформацію для бойовиків бандформування «ДНР» про розташування українських позицій, блокпостів, військової техніки. У затриманого було вилучено бойову гранату «Ф-1».

Затриманий СБУ

Також лисичанські міліціонери викрили та затримали 35-річного, раніше неодноразово судимого місцевого мешканця, який з червня по липень 2014 року входив до так званої «групи швидкого реагування» НЗФ «ЛНР».

Затриманий у Одесі

Прикордонники Бердянського загону в контрольному пункті «Чонгар» затримали громадянина України, який підозрюється в участі у діяльності НЗФ. Чоловік намагався виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим. За попередньою інформацією, затриманий виконував роль корегувальника вогню артилерії бандформувань «ДНР» та «ЛНР».

Особовим складом об’єднаного угрупування Національної гвардії в секторі «М» спільно з працівниками ГУ МВС України в Донецькій області наразі проводяться профілактичні заходи з виявлення диверсійно-розвідувальних груп противника та попередженню терористичних проявів у н.п. Гнутове та Талаківка поблизу м. Маріуполя.

Патрулювання НГУ у Маріуполі-1

Патрулювання НГУ у Маріуполі-2

Завдяки пильності правоохоронців затримано 15 мешканців селища Гнутове за підозрою у співпраці з терористами.

Успішно триває військова мобілізація

З м. Запоріжжя в навчальні центри Збройних Сил України вже відправлені три команди мобілізованих громадян. Загалом призваних за мобілізацією з Запоріжжя – понад триста осіб, причому більшість з них добровільно прийшли до військових комісаріатів.

Мобілізовані з Запоріжжя-1

Мобілізовані з Запоріжжя-2

Також учора з Деснянського районного військового комісаріату м. Києва було відправлено до навчальних центрів групу військовослужбовців, призваних за мобілізацією. Призвані військовозобов’язані отримали статус військовослужбовців та весь обсяг соціального захисту, відповідно до законодавства України. Мобілізовані отримають належне екіпірування та озброєння та пройдуть відповідний курс підготовки за напрямками військово-облікових спеціальностей у навчальних центрах, після чого будуть розподілені у військові частини.

Мобілізовані з Києва-1

Crisis in Ukraine

Crisis in Ukraine

Crisis in Ukraine

Триває робота з удосконалення української тактичної медицини

В Одеському національному медичному університеті створено перші в Україні курси з підготовки цивільних лікарів для роботи в зоні АТО. Спецкурс розрахований на два тижні. Наразі проводиться підготовка перших 10 фахівців на базі Військово-медичного клінічного центру Південного регіону. Для підготовки використовуються новітні технології та відпрацьовуються різні методики проведення операцій. В подальшому підготовлені лікарі-інструктори навчатимуть воїнів АТО основам домедичної допомоги в бойових умовах.

Військові лікарі-1

Військові лікарі-2

Військові лікарі-3

Військові лікарі-4

Військові лікарі-5

Військові лікарі-6

Військові лікарі-7

Україна відновлює Донбас, понівечений бойовиками та російськими окупантами

Учора у м. Авдіївці забезпечено електропостачання центральної міської лікарні від пересувної електростанції.

У м. Дебальцевому забезпечено електропостачання від 6 пересувних електростанцій. У місті працює  пункт харчування для населення, який складається з 2 польових кухонь.

У Маріуполі тривають аварійно-відновлювальні роботи після трагедії 24 січня. Триває обстеження місцевості на наявність вибухівки та відновлюються будинки. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 280 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки.

Відновлено електро-, газо- та водопостачання міста Щастя.

У селищі Попасна з-під завалів житлового будинку, зруйнованого внаслідок артилерійського обстрілу бойовиків, врятовано 3 поранених.

У Станично-Луганському районі повністю відновлено газопостачання.

Українські патріоти підтримують своїх захисників

Учора волинські міліціонери долучилися до благодійної акції зі збору донорської крові для тих військовослужбовців і правоохоронців, які отримали поранення у ході проведення Антитерористичної операції.

Донори Волинського УМВС-1

Донори Волинського УМВС-2

Донори Волинського УМВС-3

Донори Волинського УМВС-4

Мешканці Кривого Рогу передали для потреб одного з підрозділів сил АТО вантажний автомобіль. В автомобіль завантажили теплі речі, предмети першої необхідності, дитячі малюнки та листи для моральної підтримки бійців.

Вантажівка від Криворожців-1

Вантажівка від Криворожців-2

Вантажівка від Криворожців-3

Вантажівка від Криворожців-4

Київський міський клінічний шпиталь інвалідів Великої Вітчизняної війни отримав від Київської міської ради благодійний внесок на суму у розмірі 510 тис. грн для лікування та реабілітації поранених бійців. На отримані кошти було придбано сучасні підйомники-вертикалізатори, апарат для міостимуляції, протипролежневі матраци та реабілітаційні ліжка. Наразі в шпиталі перебуває 10 учасників бойових дій на сході Україні.

Триває ротація українських воїнів, які несуть службу у зоні АТО

60 співробітників МВС з Львівщини вирушили на схід України та взяли під свою охорону стратегічно важливі об’єкти Маріуполя. Львівські правоохоронці з честю продовжують місію своїх попередників – охороняють енергетичну безпеку та збереження інфраструктури водопостачання портового міста.

Затриманий у Маріуполі-1

Затриманий у Маріуполі-2

Затриманий у Маріуполі-3

Затриманий у Маріуполі-4

Затриманий у Маріуполі-5

Затриманий у Маріуполі-6

Затриманий у Маріуполі-7

Міжнародна спільнота демонструє підтримку України вборотьбі з агресором

Рада ЄС із закордонних справ продовжила до вересня 2015 р. дію індивідуальних санкцій, введених проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації за погрозу або підрив суверенітету і територіальної цілісності України, і просить розширити «чорний список».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар