У Кіровограді створять антологію, яка об’єднає творчість 18 міст

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді створюють антологію поезії, яка об’єднує творчість поетів із 18 різних міст. Передмову до антогології написав відомий поет Андрій Любка.

Кіровоградські поети, які створили ряд збірок та антологій («Гра в поетів», «Шепіт Альми», «До барикад») почали роботу над антологією, яка об’єднує молодих та перспективних поетів з 18-ти міст України

Авторами ідеї є кіровоградець Кирило Поліщук та поет із Хмельницького Валерій Пузік. «Кига почалась із висловву: «А давай зробимо антологію, яка б об’єднала міста». Книга ще не зовсім готова і все може перегратися: як кількість поетів, так і їх імена,» – розповів укладач та співавтор ідеї Кирило Поліщук.

Наразі серед авторів поети із таких українських міст: Полтава, Кривий Ріг, Київ, Львів, Дубно, Мукачеве, Черкаси, Харків. Окрім того, до антології приєдналась творчість української поетеси із польського міста Жешув.

Антологію позиціонують як кільтурний місток між унікальною творчістю: «Під однією обкладинкою зібрані вірші про міста, подорожі, почуття, емоції, викликані подорожами, вокзали, дорогу, рух. Кожен поет – окрема станція – різна, неповторна, зі своїми оголошенням і потягами, пасажирами і містами, які відкриваються за дверима вокзалу. Читач має проїхати усі станції, щоби зрозуміти та осягнути усю метушню вокзалів, тепло і прохолоду міст, рух подорожей, та усю щирість молодіжної поезії. Мета антології – створити культурний міст між містами; зробити гарною традицією об’єднання митців із різних куточків України задля поширення мистецтва та створення культурного продукту.»

Також Кирило Поліщук додав, що планується грандіозний тур презентації у кожному з міст, з яких є автор і його масштаб буде залежати від того, чи зможуть поети знайти фінансування на цей проект.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар