Олександрія: Тендер не відбувся, але школярі без обідів не залишились

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Через брак пропозицій від олександрійських підприємців тендер на надання послуг з організації харчування в школах Олександрійського району не відбувся, але попри це діти не залишилися без гарячих обідів. На період проведення нових торгів, договір з підприємством ТОВ «Трансенергоком», яке організовувало харчування в навчально-виховних закладах району торік, подовжено. 

Про це Першій електронній газеті повідомила начальник відділу освіти Олександрійської РДА Ольга Коріненко.

Так наприкінці минулого року, а саме 15 грудня, провели перші відкриті торги, але взяти участь у них виявив бажання лише «Трансенергоком». Втім, відповідно до норми Закону «Про державні закупівлі» процедура була відмінена як така, що не відбулася, бо подано менше ніж дві пропозиції.

Вже 22 січня поточного року проведено повторні торги. Але знову ж, серед бажаючих взяти в ній участь – одне підприємство. Таким чином, через брак пропозицій, тендер знову не відбувся. Тепер, згідно з діючим законодавством, протягом 25 діб мають відбутися переговори з підприємством, яке подало пропозицію на торги, і в разі узгодження зобов’язань з обох сторін, буде підписано відповідний договір.

На сьогодні ж ситуація в тендерних закупівлях непроста, адже з одного боку, будь-який підприємець хоче мати прибуток, а з іншого – державні кошти обмежені, при тому, що школярі повинні отримувати якісне харчування. У даній ситуації освітяни все ж сподіваються знайти спільну мову з єдиним претендентом, і це не дивно, адже на сьогодні вартість продуктів харчування дуже зросла і в суму 3 млн. гривень, передбачених на харчування олександрійських школярів у 2015-му, навряд чи можна вкластися. О. Коріненко говорить, що збільшити суму закупівлі не має змоги. В ідеалі мало б бути так: приймається бюджет, затверджують цифри, а потім – торги. А в нас виходить все з точністю до навпаки.

Треба сказати, що як і в 2014-му, нині обід школяра в районі вартує 9 грн. 36 коп. Дещо зросла ціна на обіди у дитячих садках, які тепер коштують 10 грн.82 коп. Загалом, гаряче харчування в їдальнях шкіл і дитячих садків організовується як за бюджетні кошти, так і за батьківські чи спонсорські. Але головне, як наголошує О. Коріненко, немає жодних підстав хвилюватися, що діти в районі залишаться без обідів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар