Народний депутат здійснив мрію школярів з Новоукраїнського району (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мрія про теплий та світлий клас здійснилася в учнів Семенастівської загальноосвітньої школи Новоукраїнського району. За сприяння народного депутата України Станіслава Березкіна під час новорічних канікул у класі, де навчаються четвертокласники, замінили старі вікна на енергозберігаючі пластикові. «Тепер у нас найкращий клас у школі, тут затишно та красиво», — сказав учень четвертого класу, відмінник Сергій Шостак. 

«Ще у жовтні минулого року гостем нашої школи був народний депутат України Станіслав Березкін. Ми розповіли йому про стан вікон у початковій школі. Клас, в якому замінили вікна, був найхолоднішим. Нас вразило, що через годину після зустрічі з народним депутатом до школи приїхали будівельники, щоб зробити заміри, і вже після новорічних канікул діти прийшли у теплий та затишний клас», — розповів директор Семенастівської школи Віталій Рубан.

Нині школярі сільської школи завдяки народному депутату забезпечені ще й спортінвентарем. «Станіслав Березкін зайшов до нас на урок фізкультури, представився і сказав написати на листочку все, що потрібно для занять. Тепер ми маємо і м’ячі , і насос, і тенісні ракетки, і сітку для настільного тенісу», — зазначив учитель фізкультури Леонід Смаровоз.

А ще у селі незабаром відкриється оновлене приміщення дитячого садочка, реконструкція якого почалась у 2012 році. Кошти на ремент були залучені з міжнародних фондів та бюджетів різних рівнів. Цей садочок унікальний тим, що тут встановлені енергозберігаючі системи з використанням альтернативних джерел енергії – сонячні батареї та теплові насоси. Народний депутат України Станіслав Березкін передав для садочка лінолеум, холодильник, пральну машину та електрогазову плиту.

Під час поїздки до Семенастого представник благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» передав мамі бійця 17-го батальйону територіальної оборони дві пари берців. «Напередодні до нас звернувся директор сільської школи з проханням допомогти хлопцю, який родом із Семенастого, та його побратиму — бійцям 17-го батальйону тероборони», — розповів директор благодійного фонду «Добротвір» Андрій Малик.

На думку народного депутата України Станіслава Березкіна, мешканці районів повинні розуміти та бачити перспективи розвитку свого краю на 5 років вперед. Для цього вже сьогодні необхідно створювати План розвитку територій до 2020 року. «Під час моїх зустрічей з громадами міст, селищ та сіл ми спільно виробили план дій розвитку територій. Усі побажання,пропозиції громад внесені до моєї передвиборчої програми та будуть виконані» — зазначив народний депутат.

За матеріалами персонального сайту народного депутата України Станіслава Березкіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар