Депутат Малик просить обласну раду допомогти військовим з Канатово

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні під час сесії обласної ради до народних обранців звернулася депутат Ірина Малик, яка попросила колег звернути увагу на потреби військових з аеродрому «Канатове».

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети з сесійної зали.

«Звернутися до Вас мене спонукало звернення військовослужбовців, які дислокуються в аеродромі «Канатове», – зазначила Ірина Малик. – У червні 2014 року на території колишнього аеродрому, який багато років був просто закинутий, нарешті підняли державний прапор України. Після анексії Криму Росією Міністерство оборони України прийняло рішення про переміщення українських військових з аеродрому «Джанкой» до нового місця дислокації – в Канатове. І вже цієї осені аеродром приймав військові надзвукові літаки.

На даний час тут несуть службу військовослужбовці з різних куточків України, серед них офіцери та прапорщики, які залишилися вірними присязі і передислокували частину та військову техніку з Криму в Канатове. Вони проживають у тимчасових приміщеннях, але вже весною перейдуть у відновлені казарми, де нині проводиться ремонт. Паралельно з відновленням контрольно-диспетчерського пункту на аеродромі ведуться роботи з благоустрою території та відновлення інфраструктури аеродрому.

Хоча Міністерство оборони й профінансувало частину робіт, проте на ремонт приміщень потрібні додаткові кошти та будівельні матеріали. Волонтери, громадськість, такі як громадська організація «Серця матерів», благодійний фонд «Добротвір» активно допомагають особовому складу військової частини (продуктами, оргтехнікою, одягом).

Але у військових є велика нагальна проблема: відсутність транспортного підвозу особового складу (близько 30 осіб) з Кіровограда до місця служби та у зворотному напрямку. Військові змушені добиратися до частини самостійно.

Звертаю увагу депутатів обласної ради, громадськості, що питання перевезень лежить в компетенції Кіровоградської районної ради, але сьогодні в країні – війна і вона стосується усіх без винятку. Після втручання народних депутатів, з’явився перевізник, який возить військових в частину на платній основі. А підвезення в зворотному напрямку – відсутнє», – розповіла Ірина Малик.

Вона звернулася до депутатів з проханням вивчити це питання та передбачити кошти в обласному на вирішення транспортної проблеми військових в бюджеті на 2015 рік.

Як повідомив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, проблема матеріального забезпечення військових містечок дійсно існує. Тому, за його словами, кошти для підтримки військових у Канатово таки будуть виділені – з Програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2015 рік.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар