Новгородківські майстрині вишивають 5-метровий оберіг (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Майстрині всіх громад Новгородківського району об’єднуються у патріотичній акції – виготовлятимуть п’ятиметровий рушник-оберіг. 

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, автором ідеї є Петрокорбівський сільський голова Зоя Шепеленко. Саме з цієї сільради розпочалася робота над рушником.

Все полотно розділили на рівні частини для кожної громади. Майстрині з Петрокорбівщини вже вишили центральну частину, на якій зображено герб України, традиційні кетяги калини та колосся пшениці.

У своїх візерунках вишивальниці використовують рослинні та пташині мотиви, характерні для центральної України (виноград, хміль, чорнобривці, троянди, лілеї, кручені паничі, голуби, лебеді, лелеки, павичі, солов’ї).

Кожна територія Новгородківщини обирає власні візерунки для вишивання. Поєднуватиме їхню роботу лише червоно-чорна гамма кольорів та єдина техніка – дрібний хрестик.

По закінченню роботи рушник-оберіг передадуть в музей історії району. За словами майстринь, цей оберіг символізуватиме чистоту помислів, глибину безмежної любові до рідної землі та її трудівників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар