Жителі Смоліного мітингують і погрожують перекрити трасу

Смолінці обіцяють перекрити трасу  Умань-Кіровоград, якщо медичний заклад змінить підпорядкування.


Мітинг протесту проти рішення уряду передати смолінську медсанчастину, що обслуговує працівників двох уранових шахт і сотні жителів довколишніх сіл, з фінансування з державного бюджету у комунальну власність району, пройшов у Смоліному.

Заявити свій рішучий протест проти таких рішень, прийшло чимало жителів селища, повідомляє кореспондент Першої електронної із Смоліного. Людей обурили дії влади, яка приймає подібні рішення без урахування специфіки роботи подібних медустанов, заявляли учасники мітингу.

За словами начальника медсанчастини Олександра Фролова, у профільному міністерстві грубо сфальшували рішення, ніби то сама громада і місцева влада виступили з клопотанням про зміну бюджетного підпорядкування. Олександр Фролов вважає, що це неминуче призведе до зникнення медустанови як такої. Вже зараз тут виникли затримки з виплатою зарплати, під загрозою подача тепла і енергопостачання, адже за компослуги теж нічим платити.

“З держбюджету нас зняли, а на місцевий не взяли!” , – заявив начальник медсанчастини під час мітингу. Під вигуки “Ганьба!” мітингувальники попередили: якщо найближчим часом реакції на листи в усі владні інстанції не буде, смолінці вдадуться до більш радикальних дій- перекриють рух по автотрасі загальнодержавного значення, що з”єднує Схід і Захід України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар