Кіровоградці пройшли маршрутом Соборності (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У часи, коли сам факт незалежності України розтоптаний чоботами російських вояк, День Соборності України залишається тільки на календарі. Тому саме зараз відзначення і шанування дня єднання українського народу є як ніколи важливим. На щастя, своє історичне минуле кіровоградці не забувають і сьогодні, 22 січня, близько тисячі людей вийшли на вулиці міста і пройшли “маршрутом соборності”.

Колона рушила від площі Богдана Хмельницького, за часів гетьманування якого слава про Українську державу та її відважних воїнів не сходила з вуст усіх європейських правителів. Фінальною ж точкою маршруту став народний пам’ятник загиблим спецпризначенцям. Саме тут, у Ковалівському парку, кіровоградці вшановують пам’ять бійців 3-го полку СпП, які нині, в ХХІ столітті, під байдужим поглядом практично всього світу віддали життя за Україну і її народ.

На чолі колони, яка сьогодні пройшла вулицями Кіровограда, студенти несли державний прапор та тризуб, а за ними – 25 гербів (по одному з кожної області України, у тому числі Донецької та Луганської).

Учасники ходи зупинялися біля пам’ятників і меморіальних знаків важливих постатей в історії нашого народу, щоб згадати про їх вклад у формування суверенної і незалежної України –  великого патріота Тараса Шевченка та видатного кіровоградця, підпис якого затвердив чинність Універсалу Соборності, Володимира Винниченка.

Маршрутом Соборності йшла наша держава багато століть, іде й сьогодні. Там, на Сході України, наші герої намагаються зберегти цілісніть державних кордонів ціною власного життя. Хочеться сподіватися, що жертва полегих воїнів не буде марною, а український народ більше не зазнає втрат серед своїх захисників.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар