Кіровоградщина дізнається про свою легкоатлетичну спадщину

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Федерація легкої атлетики Кіровоградської області ініціювала видання спортивної енциклопедії “Легка атлетика Кіровоградщини”.

Про це під час презентації настінного календаря «Легкоатлетична слава Кіровоградщини» розповів тренер вищої категорії з легкої атлетики та співавтор книги Ігор Шостак – повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Разом з Шостаком над книгою працює Олександр Березан – голова Кіровоградської обласної організації ветеранів фізичної культури, спорту і війни, заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

«Видання історичної енциклопедії приурочене сторіччю народження легкої атлетики на Кіровоградщині. За офіційними даними перші змагання з легкої атлетики у нашій області були проведені ще 1915 року», – зазначив Ігор Шостак.

За його словами, книга міститиме кілька розділів, у яких автори розкажуть історію становлення легкої атлетики на Кіровоградщині, найкращі результати кіровоградських спортсменів, досягнення місцевих спортивних шкіл, удосконалення легкоатлетичних арен. Окремі сторінки енциклопедії буде присвячено історії спорудження і удосконалення стадіону «Зірка», який сьогодні по праву носить звання легкоатлетичного ядра міжнародного рівня.

Наразі книга підписана до друку і чекає на фінансування. До речі, за 500 примірників обсягом 260 сторінок кожен, з 200 чорно-білими світлинами, кіровоградські видавництва правлять ціну 16325 грн. (тобто собівартість однієї книги – 32 грн. 65 коп.).

Щоб зібрати потрібну суму, ФЛАКО запрошує долучитись усіх бажаючих підтримати видання книги, а також планує провести презентацію проекту для спонсорів.

«За фінансовий внесок примірник книги з автографом Сергія Бубки гарантовано!» – жартує президент федерації Геннадій Заболотній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар