У боргах кіровоградського бюджету винне обласне казначейство?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Із вини органів казначейства по бюджету міста Кіровограда у кінці 2014 року виникла кредиторська заборгованість по захищених статтях видатків та за виконані роботи з ремонту доріг.

На це звернув увагу секретар міської ради Іван Марковський сьогодні, 21 січня, під час наради з керівниками виконавчих органів, повідомляє прес-служба КМР.

За його словами, Головне управління державної казначейської служби України у Кіровоградській області самостійно у період з 26 по 31 грудня 2014 року списало надходження до міського бюджету від податку на доходи фізичних осіб для погашення середньострокових позик, отриманих у 2012 – 2013 роках, на суму 11,7 мільйонів гривень.

– Фактично казначейство залізло у кишеню до міської громади, – наголосив Іван Марковський. – Своїми діями казначейська служба порушила вимоги Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, відповідно до якого органи казначейства здійснюють платежі на підставі платіжних доручень розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у разі наявності в обліку відповідного бюджетного законодавства.

Також наприкінці 2014 року місто втратило великий фінансовий ресурс субвенції на ремонт доріг, який органи казначейства 30 грудня списали до державного бюджету у сумі 5,3 мільйонів гривень, відзначив секретар міської ради.
Враховуючи ситуацію, що склалася Іван Марковський доручив підготувати та винести на розгляд чергової 46 сесії міської ради, яка відбудеться 27 січня, питання про стан проходження платежів коштів міського бюджету через органи державного казначейчтва зі звітом начальника казначейської служби у місті Кіровограді та із запрошенням начальника Головного управління казначейської служби України у Кіровоградській області.

Крім того, Іван Марковський звернувся до керівника обласного казначейства з вимогою відшкодування бюджету міста Кіровограда у 2015 році доходи міського бюджету у сумі 11,7 мільйонів гривень та кошти субвенції з державного бюджету на ремонт доріг для розрахунків за виконані у 2014 році роботи у сумі 5,3 мільйонів гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар