Житель Кіровоградщини представлений до державної нагороди за порятунок поранених

Житель села Мар’ївка Компаніївського району, боєць 17-ї бригади Іван Стрілець поданий до присвоєння державної нагороди.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook військовий журналіст Роман Бочкала. “Іван Стрілець поданий командуванням на присвоєння до держнагороди. І є за що! Цей боєць з роти вогневого забезпечення 17й бригади врятував не одне життя.

Всі ми пам’ятаємо як 9 січня бійці Нацгвардії, що слідували на ротацію в Станицю Луганську, помилилися з поворотом і приїхали прямо на блок-пост бойовиків. Зав’язався бій. Двоє бійців загинули і більше десяти отримали поранення. 17-та кинулася на допомогу. Іван Стрілець на своєму БМП “Варвара” вразив танк супротивника з ПТУР «Фагот» і тим самим дозволив вивезти з поля бою “трьохсотих”. Якби постріл був невдалим, то досить імовірно список “двохсотий” поповнив би сам Іван і бійці, яким була потрібна термінова медична допомога.

На рідній Кіровоградщині Іван Васильович займається вирощуванням пшениці, кукурудзи та соняшнику. Точніше – займався. А зараз – Батьківщину захищає. Село Мар’ївка Компаніївського району може пишатися своїм уродженцем. Слава героям!”, – повідомляє Роман Бочкала.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар