ФК «Зірка» налаштований на путівку до Прем’єр-ліги

Вчора, 15 січня, футболісти «Зірки» розпочали перший етап підготовки до весняної частини чемпіонату.

Про те, як команда готуватиметься до подальших ігор чемпіонату України з футболу в першій лізі, з ким кіровоградці проведуть товариські матчі, а також про всі ймовірні зміни в команді, розповів в. о. головного тренера ФК “Зірка” – Сергій Лавриненко.


–    Розпочинається підготовка до весняної частини чемпіонату. Які завдання Ви ставите перед футболістами на першому в нинішньому році навчально-тренувальному зборі?

–    15 січня у нас розпочався перший навчально-тренувальний збір команди. На цьому етапі планується підняти загальну фізичну підготовку. Також ми плануємо провести дві контрольні гри: 25 січня з «Черкаським Дніпром» у Білозір’ї, а 28 січня – у Кривому Розі з місцевим «Гірником». На зборі також плануємо переглянути ряд новачків, які потенційно можуть поповнити нашу команду та місцеву перспективну молодь.

–    На початку минулого місяця президент «Зірки» Максим Березкін говорив про необхідність зміцнення кістяка команди досвідченими футболістами. В першу чергу мова велася за центрального захисника, півзахисника оборонного плану та нападаючого. У Вас уже є потенційні кандидати на дані позиції, чи братимуть вони участь у першому зборі?

–    Про велику ротацію у колективі не йтиметься. Буде 2-3 точкових підсилення, але це будуть футболісти, які суттєво зможуть зміцнити наш колектив. Деякі братимуть участь вже в поточному зборі. Кандидати є, але повноцінними гравцями їх можна буде вважати тоді, коли з ними будуть підписані контракти.

–    Розкажіть детальніше про всі етапи підготовки команди до старту весняної частини чемпіонату: вже є попередні домовленості про товариські ігри?

–    Перший збір у Кіровограді проходитиме з 15 по 28 січня. Потім у футболістів буде декілька вихідних, а 3 лютого ми виїжджаємо на навчально-тренувальний збір до Полтави, який триватиме до 16 числа. Там візьмемо участь у Кубку Пожичевського. Планується участь першолігових «Полтави», «Нафтовика-Укрнафти», «Сум», дублю маріупольського «Іллічівця» та друголігового донецького «Шахтаря-3». Загалом шість команд. Ми проведемо п’ять контрольних поєдинків з 4 по 16 лютого. На цьому етапі ми ще не плануємо награвання основного складу. Тут ще закладатиметься фундамент фізичної підготовки, буде більше швидкісно-силової роботи.

Третій збір поки що знаходиться на стадії погодження з президентом клубу. Він пройде або в Ужгороді на базі «Камелот», з якою ми знайомі  за літнім збором, або ж це буде збір у Туреччині. Орієнтовно останній етап підготовки пройде з 26 лютого по 11 березня. Далі виходимо на тижневий цикл і 21 березня вже починаємо весняну частину чемпіонату домашнім матчем із «Гірником-Спорт».

–    Вихованці кіровоградського футболу, в тому числі й Академії, можуть поповнити склад основної команди?

–    Академія «Зірки», яка не так давно була створена, провела лише один випуск – футболістів 1997 року народження. Зараз більшість цих грають «Зірку-2» під керівництвом Вадима Бондара. Якщо ж говорити загалом про вихованців кіровоградського футболу, то ми залучаємо й молодь: Миколу Рибалко, Романа Льопку, Дениса Сідельника, Максима Сідельника, Романа Бочака, Дмитра Хоменка… Разом із дев’ятьма місцевими гравцями, що вже є гравцями першої команди, у складі «Зірки» загалом буде 14-15 кіровоградських футболістів.

–    Хто з нинішніх гравців «Зірки» може залишити команду, чи розглядаються такі варіанти?

–    Великими зусиллями та рішенням президента клубу Максима Березіна, ми зберегли той колектив, який закінчував чемпіонат. На сьогодні ми ні з ким не розлучаємося і сподіваємося, що декілька футболістів його поповнять.

–    Причина невдалого старту нинішнього сезону, за словами президента клубу, була у недостатній фізичній, функціональній підготовці та певній долі невезіння. Якщо на другий фактор вплинути неможливо, то підтягнути фізичні кондиції – цілком реально. Як ви плануєте вирішувати цю задачу?

–    У нас намічений план підготовки. Якогось особливого рецепту немає. У кожного тренера своя методика. Сказати, що попередні тренери не працювали над фізичною підготовкою – неправильно. Всі тренери знають як готувати команду, але навесні всі команди грають по-різному. То й же Маркевич, Павлов, Кварцяний чи будь-хто інший. Вони чітко знають процес, тренують однаково, але кожна «весна» різна.

–    Серія невдач «Зірки» призвела до проблем у футболістів психологічного характеру. Чи буде залучений психолог до підготовки команди у міжсезоння чи Ви власними, методами налаштовуватимете гравців і повертатимете їм упевненість у собі?

–    Варіант із залученням психолога в команду не розглядався. У нас, на мою думку, є достатньо кваліфіковані помічники – Валерій Шаповалов і Вадим Даренко, плюс спортивний директор, яким нещодавно призначили Саміра Гасанова. Вважаю, що загалом всі ці люди зможуть знайти правильний підхід для того, щоб психологічний стан футболістів був на високому рівні.

–    Як вплинуло повернення до клубу Саміра Гасанова в якості спортивного директора?

–    Реакція у тренерського колективу і серед футболістів лише позитивна. Він багато років віддав кіровоградському футболу. Як гравець і тренер, користується повагою та авторитетом. Переконаний, його повернення виключно позитивно позначиться на роботі всього клубу.

–    Керівництвом клубу перед Вами поставлені конкретні задачі щодо поліпшення положення «Зірки» у турнірній таблиці?

–    Задача, яку ставили перед командою на початку чемпіонату – здобути путівку до Прем’єр-ліги, ніхто офіційно не знімав. Другої чи третьої задачі нам ніхто не ставив. Наскільки нам буде важко чи неможливо її виконати, зважаючи на нинішню турнірну таблицю, – це вже інше питання. На кожну гру буду налаштовувати хлопців лише на перемогу, на позитивний результат. У нас назад шляху немає, лише вперед!

За матеріалами сайту ФК «Зірка»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар