Рятувальники провели “крижаний” рейд по замерзлому Інгулу

Рятувальники  управління ДСНС провели рейд  і інструктаж рибалкам, які виходять на замерзлі водойми Кіровограда.


Через засоби масової інформації рятувальники постійно застерігають громадян від виходу на тонку кригу, адже щозими зростає загроза загибелі на воді. Та ризик життю рибалок  це не зупиняє. Саме тому рятувальники вирішили поспілкуватися з “групою ризику” особисто, повідомили Першій електронній у прес-службі У ДСНС в області.

На замерзлому Інгулі у мікрорайоні Ковалівки зібралося до 20-ти рибалок. Рятувальники підійшли до кожного та нагадали правила безпеки на водоймах. Виявилося, що деякі з рибалок виходять на кригу ледь не з підліткового віку. Рибалки мають з собою пішню, адже обов’язково перевіряють товщину криги, яка повинна сягати не менше семи сантиметрів для однієї людини. Також необхідними є цвяхи, якими можна зачепитися за міцнішу кригу у разі провалу. Мотузка ж потрібна для того, щоб подати її людині, яка впала у крижану воду. Двом людям з опитуваних доводилося рятувати «колег» на водоймі, на щастя, у тих випадках всі залишилися живі.

Рятувальники також надали кіровоградцям застережні листівки, вони будуть постійним нагадуванням про безпеку на зимових водоймах. До того ж, скоро відзначатимуть свято Водохреща, тож рятувальники нагадали жителям міста як під час обряду не завдати собі шкоди – купатися можна лише в спеціально призначених для цього місцях; не можна у жодному випадку входити у воду у нетверезому стані – спиртне притупляє відчуття холоду, але організм від цього охолоджуватися не перестає; безпосередньо перед купанням корисно зробити гімнастику, щоб розігрітись.

Також організатори рейду закликали рибалок змінити захоплення, адже навіть найбільший вилов не вартий людського життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар