«Креатив» забезпечив мешканців с.Нового сучасними автобусами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці селища Нового відтепер зможуть користуватися сучасними автобусами німецької фірми NEOPLAN, які забезпечуватимуть перевезення пасажирів від селища до обласного центру і в зворотному напрямку. 15 січня вони вийшли маршрут.

Як розповів Першій електронній газеті директор ПрАТ «Креатив» з логістики Андрій Садовський, ідея забезпечити селище Нове зручним великомісним транспортом належить народному депутату України Станіславу Березкіну. Адже тут вже не один рік існує проблема з перевезеннями. І хоч місцеві мешканці постійно скаржаться на маленькі і небезпечні «газельки», перевізники досі не пішли їм на зустріч.

«Близько двох місяців наші фахівці обирали транспорт, який був би зручним для новенців. Вибір припав на німецьку фірму NEOPLAN, бо її автобуси – одні з найкращих у Європі. Взагалі дивно, що Кіровоград – чи не єдине місто в Україні, де досі користуються старими російськими «газельками». Навіть в Олександрії є нормальний великомісний міський транспорт, а в Кіровограді – влада лише скаржиться і нічого дієвого не робить, – зазначив Андрій Садовський. – Тому народний депутат взяв на себе зобов’язання забезпечити підвіз новенців, доки влада не вирішить транспортну проблему. Але вона вже 4-й місяць просто займає вичікувальну позицію», – наголосив представник «Креативу».

Придбані ж «Креативом» автобуси відповідають усім європейським вимогам щодо якості та безпеки міського транспорту. А головне – вони низькі в посадці (людям не потрібно стрибати зі сходинок) і оснащені спеціальним трапом для пасажирів на візочках. Тож новенці цілком задоволені новим транспортом.

«Їжджу великим автобусом, бо він і теплий, і зручний. Навіть, коли людей багато заходить, то все одно не так тісно і страшно, як в маршрутці їхати. А саме головне – тут безкоштовно для всіх (і пенсіонерів, і дітей, і дорослих!), а в маршрутку двоє пенсіонерів водій пускає, а потім кричить, що через нас не може собі заробити. З нашою пенсією треба на всьому економити…», – розповідає мешканка селища пенсіонерка Людмила Гроза, очікуючи на прибуття пільгового автобуса.

«Автобус NEOPLAN розрахований на 36 сидячих місць і 59 стоячих. Тут широкий салон і багато поручнів для тримання під час руху. Людям зручно і сидіти, і стояти, – пояснює водій Сергій Білан. – Коли я їздив на VOLVO, від пасажирів відбою не було – автобус завжди швидко наповнювався. Сьогодні ж виїхав на NEOPLANі і думав, що салон буде пустіший, бо ж автобус більший. Та де там – гляньте скільки людей – і стати нема де!».

Як зазначив водій, розклад руху транспорту залишається незмінним – автобуси від «Креативу» й надалі їздитимуть у напрямку селище Нове – площа Б.Хмельницького через кожну годину, починаючи з 6.30 ранку.

Нагадаємо, як повідомляла Перша електронна газета, безкоштовні автобуси від ПрАТ «Креатив» здійснюють безкоштовний підвіз новенців з 1 жовтня минулого року, відколи ТП «Автобусний парк» залишив селище без транспортного сполучення та відмовився перевозити жителів селища.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар