У Світловодську створено єдиний волонтерський центр

У Світловодську створено центр, який координуватиме міських волонтерів, що допомагають українськім воїнам в зоні АТО.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, вчора у Світловодську відбулася зустріч міських очільників з добровольцями-волонтерами, які здійснюють матеріальну підтримку ЗСУ на сході країни, та солдатами-відпускниками. Це переважно – бійці-світловодці 34-го кіровоградського батальйону територіального батальйону «Батьківщина», які напередодні нового року прибули до рідних домівок у короткотермінову відпустку.

Представникам влади на чолі із міським головою Юрієм Котенком довелося вислухати чимало нарікань з боку волонтерів щодо недосконалої організації допомоги учасникам АТО: і про те, що бронежилети “на передову не надходять , а видаються  штабістам, які під кулями не ходять”, і сім’ї учасників АТО не в змозі користуватися передбаченими законодавством пільгами тощо.

В ході тривалої дискусії мер пообіцяв протягом дня створити відповідний Координаційний центр, звернувшись до якого, кожен волонтер або учасник АТО (або його родина) мали би можливість оперативно вирішувати питання з означеної тематики. Крім цього відсьогодні на світловодському ринку «Світанок» має бути встановлено волонтерський намет задля централізованого збирання як грошей, так і речей та продуктів харчування для потреб захисників Вітчизні на сході країни.

На вечір вчорашнього в адмінбудівлі (кімната 23, т. 2-25-65) такий КЦ було створено.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар