Бюджет Кіровограда: менше податків, більше субвенцій

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Формування міського бюджету на 2015 рік проходило в умовах зміни бюджетного і податкового кодексів, що позначилося на надходженнях до міської скарбниці.

Про це повідомила начальник фінансового управління Кіровоградської міської ради Любов Бочкова сьогодні під час прес-конференції у КМР, передає кореспондент Першої електронної газети.

Вона розповіла: якщо раніше до міського бюджету надходило 75% податків, то 2015 року їх буде лише 60%. Натомість з’явились освітні і медичні субвенції з державного бюджету (раніше це фінансувалося за рахунок міста), які будуть доповнені додатковими 6.5 млн. грн. з бюджету розвитку. До речі, якщо минулого року бюджет розвитку 46.6 млн. грн., то цьогоріч – 55.8 млн. грн.

Щодо субвенцій, то Любов Бочкова відмітила, що також передбачено 18 млн. грн. субвенцій на пільговий проїзд у громадському транспорті, але це лише на перше півріччя.

На утримання житлово-комунальних господарств цьогоріч передбачено 69 млн. грн.. Кіровоградський «Теплоенергетик» отримає 5,8 млн. грн. фінансової підтримки.

Щодо інших витрат, то за рахунок міста у 2015 році планується закінчити ремонт приміщення прокуратури, яке знаходиться у комунальній власності. На це витратять 150 тис. грн.. Також за рахунок міського бюджету передбачається будівництво хоспісу і житлового блоку пологового будинку, але конкретні суми Любов Бочкова наразі не озвучила.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар