РНБО: Обстановка на Сході України загострюється

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Обстановка у зоні АТО має тенденцію до загострення. Терористи продовжують обстрілювати позиції українських військових. Наші захисники відбивають напади противника і стримують сили бойовиків.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, на всіх напрямках в зоні АТО спостерігається перегрупування та нарощування сил противника.

Окрім стрілецької зброї та мінометів, бойовики неодноразово використовували танки та реактивні установки «Град» проти сил АТО. Водночас після опівночі в зоні конфлікту спостерігається відносне затишшя.

У районі нового терміналу аеропорту «Донецьк» відбулося бойове зіткнення між бойовиками та українськими військовослужбовцями. Напад відбито.

Вчора поблизу н.п. Сартана Донецької області українські військові зафіксували політ 3 безпілотних літальних апаратів противника.

Протягом доби загиблих серед українських військовослужбовців немає. 2 воїнів зазнали поранень.

Нагадуємо, що потрапити до зони проведення АТО можна лише через 7 транспортних коридорів.

Для в’їзду чи виїзду з зони АТО громадяни повинні отримати спеціальну перепустку. Для того, щоб отримати цю перепустку, потрібно надати наступні документи: заяву з описаним маршрутом пересування та терміни перебування в зоні АТО, паспорт (оригінал та копія) та копія документа, який підтверджує необхідність поїздки на контрольовану/неконтрольовану українською владою територію.

Приклади таких документів: підтверджене постійне місце проживання в зоні АТО, довідка про місце поховання близьких родичів у зоні АТО, довідка про хворобу близьких, які проживають в зоні АТО, довідка з роботи.

Зазначені документи можна буде надати прямо в пунктах пропуску. Пропускний режим стосуватиметься всіх повнолітніх громадян.

Також, у зв’язку з обстрілами позицій сил АТО в районі аеропорту «Донецьк», н.п. Піски та Мар’їнка, з метою захисту життя та здоров’я мирних мешканців Донеччини, штаб АТЦ прийняв рішення тимчасово припинити пропуск людей та транспортних засобів на наступних дорожніх напрямках: «Донецьк – Курахове» (з 17:20), «Донецьк – Маріуполь» (з 19:10)

На контрольному пункті «Щастя», що на Луганщині, наші прикордонники під час перевірки мікроавтобуса виявили та вилучили 2 пристрої для відстрілу гумових куль та 174 набої до них. Крім того, у одного із громадян знайшли бронежилет та посвідчення, видане Управлінням фонду підтримки національної безпеки в Луганської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар