Віктор Янукович офіційно оголошений у розшук “Інтерполом”

Така інформація розміщена на сайті цієї міжнародної організації.

Також у міжнародному розшуку перебувають члени сім`ї екс-диктатора і інші високопосадовці режиму Януковича.

Це підтверджує на своїй сторінці у Facebook міністр МВС Арсен Аваков.

“Генеральний прокурор Росії, в дусі брехливих і цинічних дій свого патрона Путіна, маніпулюючи правдою – бреше по суті, коли заявляє: “Генеральна прокуратура РФ досі не отримувала запитів від українських колег про видачу екс-президента України Віктора Януковича та інших політиків.”
Запит про видачу розшукуваного або злочинця відбувається в органи країни, де розшукуваного було затримано згідно раніше оголошеного розшуку.  Росія, у відповідності зі своїми зобов’язаннями, що діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців зобов’язана була виставити в систему розшуку поданих України персонажів. І Януковича, і ще 23 осіб.
Федеральна казенна організація “ДІАЦ МВС Росії”, послідовно ігноруючи всі запити України, які не виставляла в систему розшуку в країнах СНД розшук на Януковича і Ко. Тим самим порушуючи всі встановлені процедури.
На сьогоднішній день Росією ігноруються документи про розшук 24 осіб, що раніше займали високі пости в Україні: Янукович В.Ф., Азаров М.Я., Клюєв А.П., Пшонка В.П., Якименко О.Г., Захарченко В .Ю., Раташнюка В.І., Зінова П.І., Шуляка С.М., Коряка В.В., Федчука П.М., Януковича О.В., Ставицького Е.А., Курченко С.В ., Арбузова С.Г., Клименко А.В., Присяжнюка М.В., Кузьміна Р.Р., Царьова О.А., Колобова Ю.В., Ігнатова А.П., Богатирьова Р.В., Дзекон Г.Б., Динник О.В.
Крім цих персонажів – штучно не оголошені в розшук у Росії і за системою СНД вцілому ще кілька десятків людей другого ряду, підозрюваних у злочинах з боку України.
У цих умовах МВС України готує документи про вихід в односторонньому порядку з такої порочної системи розшуку, під контролем російського “правосуддя”. Всім країнам членам СНД ми направимо пропозиції про співпрацю в цій сфері на основі двосторонніх відносин”, пише Арсен Аваков з приводу можливою співпраці з Росією по видачі злочинців українському правосуддю.
“Сьогодні, через кілька місяців з моменту звернення в березні 2014 року, аргументації та підготовки пояснень, Інтерпол, по підготовлених запитам МВС, Генпрокуратури України та СБУ, спеціальна комісія Інтерполу прийняла рішення.

Оголошені в міжнародний розшук Інтерполу (червона картка – затриманнядля екстрадиції в Україну): Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Багатирьова Раїса Василівна, Колобов Ю. В. (екс міністр фінансів України), Дзекон Г.Б. (екс-керівник Укртелекому).
Робота з Інтерполом по ряду інших обвинувачених України персонажів триває.
Нагадаю. Раніше були оголошені в розшук Інтерполу: Ставицький Е. А., Курченко С. В., Арбузов С.Г., Клименко А.В., Ігнатов А.П., Динник А.В.”, – заявляє міністр

Поширити:

Залишити коментар:

коментар