В Олександрії змагалися воркаутівці (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 10 січня, в Олександрії пройшов Відкритий зимовий турнір з воркауту – популярного виду спорту, у якого з кожним роком стає все більше послідовників і шанувальників. Подібний захід проходив у місті вперше.

Його ініціатором виступив сайт «Все про спорт в Олександрії» за підтримки громадської організації «Нова Хвиля».

У змаганнях взяли участь понад 30 спортсменів з Києва, Запоріжжя, Вінниці, Одеси, Кривого Рогу, Вознесенська, Дніпропетровська, Харкова, Кременчука, Кіровограда, Знам’янки, Олександрії та району.

Спортсмени змагалися у трьох дисциплінах: підтягування на турніку з вагою 32 кг, віджимання на брусах з вагою 48 кг, і – найбільш видовищна номінація – вільні вправи (фристайл).

Наймолодшому учаснику було 12 років – це Віталій Мельник з Вознесенська, а найстаршому – 27. Ним виявився Сергій Ткач з села Шаровки Олександрійського району.

За підсумками змагань, всі учасники отримали пам’ятні грамоти, а переможці – медалі та грошові премії. У номінації «Підтягування на турніку з вагою 32 кг» з результатом 13 раз переміг житель Кривого Рогу Максим пустки, він отримав премію 500 гривень.

У номінації «Віджимання на брусах з вагою 48 кг» з результатом 21 раз переміг вінничанин Віталій Ворохоб, премія теж 500 гривень.

Головний приз – Кубок турніру і премію 1000 гривень – забрав переможець фрістайлу, житель Кременчука Дмитро Малахов.

«Воркаут ще молодий, але він успішно розвивається, до нього приєднується все більше людей, – розповів організатор турніру Юрій Кузнєцов. – Мені здається, якщо його визнають офіційним видом спорту, в Україні знайдуться спортсмени, здатні добре представити нашу країну і мати олімпійські медалі. Я вже думаю про проведення літнього турніру».

Також на заході був присутній директор Олександрійської дитячо-юнацької спортивної школи Віталій Флоря. На питання, чи немає бажання відкрити в місті секцію воркаута, керівник відреагував без оптимізму. По-перше, офіційно даний вид спорту не визнаний. По-друге, ще невідомо, що взагалі буде з дитячим спортом. Зараз держава нібито пропонує перевести спортшколи на самоокупність.

За матеріалами сайта alsport.com.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар