Люди з особливими потребами не можуть відсвяткувати різдвяні свята через байдужість чиновників?

9 січня кіровоградське відділення міжнародної християнської організації «Армія спасіння» організувало для кіровоградських дітей з особливими потребами справжнє свято з солодощами, подарунками, піснями та осучасненою виставою про Різдво.

Заповнена глядацька зала. Всі в очікуванні різдвяного дива, до якого малюки разом з батьками добиралися крізь хуртовину і 15-градусний мороз. Не зважаючи на незручності, свято все ж таки вдалося. Загадки, повчальна та весела вистава, солодкі подарунки та купа позитивних емоцій.

Правда, є один момент, який значно ускладнив святкування новорічних свят для людей з особливими потребами. А саме – відсутність у громадському транспорті умов для візочників.

«Вже не перший рік «Армія спасіння» дарує кіровоградським дітям з особливими потребами солодке та веселе Різдво. На жаль, цього року не всі змогли насолодитися новорічними святами сповна, – розповідає Людмила Шукрута, керівник громадської організації «Серце матері». –   Справа в тому, що візочники (люди, які пересуваються на інвалідних візках – прим. Авт.) не приєдналися до загальних веселощів біля ялинки. Адже після того, як «Автобусний парк» оголосив про банкрутство, візочники не мають можливості   пересуватися громадським транспортом – маршрутки до цього не пристосовані, а спеціально обладнаний тролейбус у місті лише один. Залишається тільки таксі. Але це занадто дороге задоволення».

За словами Людмили Шукрути, ще у жовтні минулого року Сергій Васильченко, перший заступник кіровоградського міського голови, пообіцяв вирішити транспортне питання для людей з особливими потребами. Але обіцянка і досі лишається обіцянкою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар