В Онуфріївському районі репресують вчителів?

 5 січня вчителі шкіл Онуфріївського району зібралися до райдержадміністрації на мітинг. Вони стверджують, що наразі начальник районного управління освіти вдається до репресій по відношенню до них за це.

Вчителі впевнені: це єдиний район в області, де повністю знята надбавка до заробітної плати вчителів, де протягом двох років не компенсуються витрати на відрядження, а зарплата виплачується із затримками.

Повідомлення про проведення мітингу були надані завчасно згідно з законодавством до районної держадміністрації, районної та селищної рад, розповів журналісту Першої електронної Володимир Плахотний, голова профспілкової організації онуфріївської школи. На мітинг зібралися вчителі майже усіх шкіл, крім трьох невеликих. До мітингувальників вийшли заступник голови РДА, голова райради, начальник фінуправління та начальник відділення казначейства, які пояснили ситуацію, що склалося, відсутністю фінансування.

Освітяни стверджують, що після проведення мітингу проти них розпочалися репресії з боку начальника управління освіти Олени Самородченко. Вчителі однієї з найвіддаленіших шкіл за свій кошт заправили шкільний автобус і на ньому відправились до райцентру на мітинг, оскільки транспортне сполучення з їх селом громадським транспортом практично відсутнє, на що начальник районного управління освіти Олена Самородченко, за словами активістів, змушувала вчителів добиратися взимку до села самостійно, заборонивши сідати у автобус. Після обурення мітингувальників сісти людям до автобусу таки дозволили.

Після того, за твердженням активістів, розпочався тиск на директорів шкіл і вчителів. Начальник управління освіти вимагала пояснень, де перебували вчителі району у той день з 8:30 до 10:00. Учасникам мітингу погрожували зарахувати прогули, а директорів шкіл оштрафувати. Вчителі стверджують: час, у який вони мітингували, був витрачений не за рахунок робочого процесу, бо ж канікули, і пізніше був відпрацьований. Після втручання заступника голови РДА питання написання пояснювальних записок було зняте.

Також деякі вчителі-пенсіонери говорять, що за участь у мітингах з ними не буде продовжено трудові угоди, як це відбулося після мітингу 5 січня з директором Куцеволівської школи.

Перша електронна отримала коментар від начальника районного управління освіти Олени Самородченко з приводу звинувачень у її бік:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар