У Кіровограді відкрили один з найкращих музеїв про війну (ФОТО)

8 січня, на 71-річницю визволення Кіровограда від фашистських загарбників, у гімназії ім. Т. Г. Шевченка відкрили оновлений Народний музей про війну.

Ветеранів-визволителів Кіровограда сьогодні привітали по-справжньому врочисто і велично: покладання квітів на Фортечних валах, святкові вітання від кіровоградських чиновників, вчителів, школярів гімназії Тараса Шевченка, а наостанок грандіозний подарунок – відкриття Народного музею про визволення Кіровоградщини.

Оновлений і олюднений Народний музей гармонійно поєднав у собі минуле і сучасність. Три зали, як три мікрокосми людських доль та історії, де сусідять Друга світова та новітня гібридна війна, яку наші управлінці поки що вперто називають антитерористичною операцією.

Основу музею складають оригінальні експонати, які протягом 30 років збиралися шкільними пошуковими загонами під керівництвом педагога та краєзнавця Віктора Присяжнюка. Вершиною творчої та пошукової роботи Віктора Павловича є реконструйована землянка, яка показує відвідувачам волю до життя та перемоги всіх, хто протистояв коричневій чумі.

Не менш яскравими виявились і листівки військового часу.

Стилістично продуманий до дрібниць Народний музей створює патріотичну атмосферу і вкотре нагадує, як старшому, так і підростаючому поколінню, що нашому народу є чим пишатись. Завідуючий музеєм Віктор Присяжнюк у короткому огляді-екскурсії висловив сподівання, що музей стане місцем, де вчителі з усієї області проводитимуть уроки патріотичного виховання.

«Це один з найкращих музеїв в Україні про війну», –  висловила свою позицію Марія Майданюк, герой-визволитель Кіровограда. І сумніватися в істинності її слів немає жодних підстав.

Створено Народний музей за сприяння Кіровоградської міськради, відділу освіти міськвиконкому та дирекції гімназії ім. Т. Г. Шевченка.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар