Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

За останню добу ситуація у зоні АТО ускладнилася. 

Фіксується передислокація і накопичення сил бойовиків в районі м. Щастя, зокрема, поблизу с. Старий Айдар, куди терористи перекидають ствольну артилерію, в т.ч. самохідну, та танки.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

Поблизу с. Піски Ясинуватського р-ну бойовики атакували ротний опорний пункт українських військових. Напад відбито, терористи зазнали важких втрат.

Внаслідок обстрілів терористів на Донеччині відбувся вибух підстанції «Пушкіно», внаслідок чого без енергопостачання залишились м. Сніжне та прилеглі до нього селища.

За останню добу 3 українських військових загинули, один – зазнав поранень.

За повідомленням самозваного керівника Луганської дирекції залізничних перевезень Геннадія Бородіна, так звана «ЛНР» виконала всі підготовчі заходи, необхідні для запуску поїзда Луганськ-Москва. Можливі два маршрути руху потяга. Найбільш імовірний: Луганськ – Лутугине – Краснодон – Свердловськ, ПП «Червона могила» і далі на територію РФ. Менш імовірний: Луганськ – Станично-Луганське – Новосвітлівка, Молодогвардійськ – Краснодон, Свердловськ, ПП «Червона могила» і далі на територію РФ. Таким чином, терористи планують налагодити пряме залізничне сполучення окупованих територій з Росією через офіційно закриті пункти пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці державного кордону.

Українські прикордонники перейшли на посилений режим охорони наших східних рубежів.

Повідомляємо, що у районі м. Маріуполя усі блокпости, окрім Гнутово, закриті для пропуску громадян. Це зроблено тимчасово, щоб унеможливити проникнення терористичних груп на українську територію та гарантувати безпеку мирних мешканців Донеччини.

На контрольному пункті «Щастя» українські прикордонники під час перевірки рейсового автобуса виявили громадянина Росії, в документах якого були відсутні відмітки Держприкордонслужби, що свідчить про те, що він незаконно проникнув на територію України. Для з’ясування обставин чоловіка передали співробітникам міліції.

Українські спецслужби успішно знешкоджують ворожих диверсантів.

Поблизу м. Волноваха Служба безпеки України виявила та затримала бойовика бандформування «ДНР» на прізвисько «Термик», який займався організацією та забезпеченням пропускного режиму на блокпостах терористів у м. Донецьк. Встановлено, що ця особа пройшла спеціальну підготовку під керівництвом російських спецслужб.

Неподалік м. Красноармійськ у результаті контррозвідувальної спецоперації Служба безпеки України затримала двох громадян України – бойовиків з бандформування «Кальміус», один з яких підозрюється в умисному вбивстві інспектора патрульної служби міського відділу в Донецькій області, а другий після втечі бойовиків залишився на звільненій території для збору розвідданих про дислокацію, маршрути пересування, тилове забезпечення українських військових.

Також учора ввечері інша оперативна група контррозвідки неподалік м. Рубіжне виявила схрон зі зброєю, який належить бандформуванню бойовика на прізвисько «Батя». Зі схованки вилучено автомати зі спорядженими магазинами, гранати для гранатометів, гранати РГД-5 та Ф-1, велику кількість набоїв різного калібру та камуфляжну військову форму.

Зброя зі схрону, знайдена СБУ

Учора завдяки пильності правоохоронців Одеси було попереджено терористичний акт. Міліціонери полку патрульної служби виявили підозрілий автомобіль неподалік офісу волонтерської організації. З мікроавтобуса було вилучено цілий арсенал боєприпасів: 6 бойових гранат Ф-1, 5 гранат РГД, понад 430 патронів калібру 7,62 та 5,45 мм, 30-міліметровий бронебійний снаряд, 2 крупнокаліберні патрони 14,5 мм. Крім цього, в автомобілі зловмисників знаходився безпілотний літальний апарат.

Вилучена зброя у Одесі-1

Вилучена зброя у Одесі-2

Вилучена зброя у Одесі-3

Вилучена зброя у Одесі-4

Вилучена зброя у Одесі-5

Українська влада та небайдужі громадяни докладають максимум зусиль для допомоги постраждалим мешканцям Донбасу.

Уряд України прийняв рішення продовжити термін обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції ще на місяць – замість 31 грудня 2014 року, до 1 лютого 2015 року. Щодо всіх внутрішньо переміщених осіб наразі немає жодних обмежень щодо взяття на облік в будь-який момент по всій території України. Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», допомогу від держави отримують ті особи, які тимчасово переміщені в межах України та мають відповідні позначки про своє місцеперебування.

Через один з контрольних пунктів в Луганській області прослідувало 6 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від українського відділення міжнародної організації «Червоний Хрест». Вантажівки доправлять 70 тонн продуктів харчування для жителів м. Луганськ.

До Костянтинівського району надійшла гуманітарна допомога від уряду України. Зокрема, продукти харчування передано до сіл Романівки, Правдівки, Маркового, Віролюбівки, Іванопілля, Диліївки, Олександро-Шультиного та с-ща Зоря.

Військовослужбовці Збройних сил України надають допомогу дітям на територіях Донбасу, звільнених від бойовиків. Учора в рамках акції «Подаруй радість дітям сходу» наші захисники привезли у дитячі садки в райцентрі Новоайдар Луганської області м’які іграшки, ігри, книжки, солодощі, а також харчові продукти.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

Український народ та волонтери допомагають своїй армії.

За півтора місяці медичною волонтерською організацією «Білі берети» здійснено 6 виїздів в зону АТО для проведення три- та п’ятиденних вишколів з тактичної медицини. Навчання проводились відповідно до передових стандартів НАТО з адаптацією до особливостей конфлікту на Сході України та з урахуванням бойового досвіду бійців. За цей час навчання медперсоналу проведено у найбільш гарячих точках протистояння: ТЕС у м. Щастя, Станиці Луганській, Пісках, Тоненькому у понад 10 підрозділах української армії та Національної гвардії. Завдяки співпраці з волонтерським рухом зібрано та доставлено у війська понад 300 індивідуальних медичних аптечок стандарту IFAK NATO, проведено індивідуальний інструктаж з бійцями щодо їх застосування.

Білі берети1

Білі берети2

Білі берети3

Білі берети4

На Дніпропетровщині громадяни України та місцева влада допомогли зробити ремонт у казарменому приміщенні однієї з бойових українських військових частин. У пункті постійної дислокації наших воїнів замінені мережі електропостачання, водопостачання та водовідведення тощо. Триває ремонт казарм для військовослужбовців строкової служби.

Ремонт казарм на Дніпропетровщині-1

Ремонт казарм на Дніпропетровщині-2

Студенти Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» передали українським військовим позашляховик, обладнаний відповідно до потреби наших воїнів на передовій. Кошти на метал та інші матеріали для удосконалення машини студенти зібрали самі і самостійно виконували зварювальні роботи. У результаті бійці, які невдовзі відбудуть до зони АТО, отримали автомобіль з кузовом, обшитим сталевими листами, гніздом для встановлення кулемета та захищеними лавами для особового складу. На черзі робота щодо дообладнання і ремонту ще однієї бойової машини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар