Кіровоградське обленерго вирішило проблему енергопостачання двох районів області

Кіровоградське обленерго побудувало нову підстанцію і модернізувало застарілі, чим вирішило проблему енергопостачання двох районів Кіровоградщини.

Як повідомив Першій електронній Сергій Богомільчук, прес-секретар ПАТ «Кіровоградобленерго», Олександрійський район найбільший за протяжністю ліній електропередач і другий за обсягом споживання електроенергії в області. Специфіка електрозабезпечення цього району та сусіднього Петрівського полягає ще й в тому, що велика кількість розташованого тут енергетичного обладнання свого часу знаходилося на балансі буровугільних підприємств краю. Оскільки галузь поступово занепадала, належного обслуговування стратегічно важливих енергооб`єктів довгий час не проводилося. Нині для того, аби забезпечити споживачам згаданих районів належний рівень надання послуг з електропостачання, безальтернативним рішенням є реконструкція існуючих та будівництво нових ліній електропередач.

Підстанція «Вугільна» 150/35/6 кВ живить п`ять підстанцій напругою 35 кВ та забезпечує резервне живлення ще трьох ПС-35 кВ, які забезпечують електроенергією більшу частину споживачів м. Олександрії та Олександрійського й Петрівського районів. В 2010 році її придбали у ДП «Бурвугілля» в украй незадовільному стані. Обладнання підстанції застаріло морально й фізично.

В 2012 році було здійснено першу чергу модернізації. Другу чергу планується виконати у два етапи, перший з яких реалізовано в 2014 році – замінили застарілий закритий розподільчий пристрій 6 кВ на модульну будівлю з шафами 10 кВ, встановили нові струмообмежуючі бетонні реактори, замінили кабельні лінії напругою 10 кВ.

Як вже повідомлялося, наприкінці 2012 року ПАТ «Кіровоградобленерго» отримало повідомлення про те, що новий власник вугільного підприємства починає демонтаж обладнання підстанції «Морозівка» 150/35/6 кВ. У зв`язку із цим у північно-західній частині Олександрійського району виникла складна ситуація з електропостачанням сіл Веселого, Комінтерну, Бандурівки, Оліївки, Ясиноватки, Морозівки, Ларисовки, Новодмитрівки та смт Пантаївки.

Ці населені пункти були заживлені за тимчасовою схемою електропостачання від підстанцій «Верболозівська», «Новоолександрівка» та «Пантаївка-Водовід». Тож надзвичайно важливим кроком на шляху до вирішення проблеми енергодефіциту цієї частини Олександрійського району стало введення в роботу у 2014 році новозбудованої підстанції напругою 35 кВ, яка розташована на території Бандурівської сільради, неподалік смт Пантаїки. Окрім власне підстанції, збудували відрізки повітряної лінії напругою 35 кВ і кабельної лінії напругою 6 кВ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар