За петарду – до суду

На Кіровоградщині правоохоронці вилучили понад 2 тисячі одиниць піротехніки.


На території Кіровоградської області тривають заходи, спрямовані на виявлення та припинення порушень, пов’язаних із зберіганням, перевезенням, торгівлею та використанням піротехнічної продукції, повідомили Першій електронній у прес-службі СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Загалом з початку проведення відпрацювання перевірено понад 180 ринків та інших місць можливого продажу населенню піротехнічних виробів. У результаті виявлено 3 факти реалізації піротехніки без ліцензії, за якими складено адміністративні протоколи (ст. 195-6 КУпАП). Із незаконного обігу вилучено понад 2070 одиниць піротехнічної продукції – усього 92 кілограми.

Крім того, виявлено порушення Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, пов’язані із застосуванням піротехніки, що були вчиненні неповнолітніми. Двоє підлітків використовували на вулиці знайдені піротехнічні засоби другого класу небезпеки. Стосовно батьків складено адміністративні протоколи за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП). Матеріали направлено для прийняття рішення до суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар