Верховна Рада розширила повноваження РНБО. З другої спроби (ОНОВЛЕНО коментарем народного депутата)

Депутати Верховної Ради ухвалили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України». За це рішення проголосували 253 депутати.

Новий закон розширює повноваження РНБО. Згідно із ним, Рада національної безпеки і оборони України ухвалює рішення щодо «невідкладних заходів із розв’язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України». Нагадаємо, що виключне керівництво РНБО здійснює не секретар ради, а Президент України.

РНБО також отримала право координувати і контролювати діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони та подає президенту свої висновки та пропозиції. На РНБО покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, гарантування громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Це була вже друга спроба Верховної Ради України ухвалити цей законопроект. 23 грудня для ухвалення забракло кількох голосів.

Як прокоментував Першій електронній народний депутат України Станіслав Березкін, цей закон дуже важливий, оскільки в умовах війни укріплює РНБО , в той же час він зазначив, що виступає проти того, аби Антикорупційне бюро підпорядковувалося РНБО.
Українські експерти наголошують, що РНБО підпорядковується Президенту, Президент є главою РНБО, і таким чином, Антикорупційне бюро «заганяється» під Президента

Поширити:

Залишити коментар:

коментар