Як народні депутати від Кіровоградщини підтримали талановитих науковців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народні депутати України прийняли постанови, пов’язані з присудженням премій та стипендій Верховної Ради молодим і талановитим науковцям.

За відповідне рішення проголосувало більшість народних обранців, у тому числі 6 представників Кіровоградщини: Станіслав Березкін, Олександр Горбунов, Анатолій Кузьменко, Дмитро Лінько, Михайло Поплавський, Костянтин Яриніч.

Олесь Довгий (представляє 102 округ) був відсутнім на засіданні Верховної Ради.

Таким чином депутати затвердили:
 присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів (№1339) – «за» 285 депутатів;

 призначення у 2014 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих вчених (№1341) – «за» 296 депутатів;

 присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2013 рік (№1342) – «за» 290 депутатів;

 присудження у 2014 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування (№1323) – «за» 267 депутатів.

Дані премії були започатковані ще 2007 року, але у зв’язку з введенням режиму економії цього року йшла мова про їх скасування.

Як повідомила Першій електронній газеті Ірина Круть (кандидат філологічних наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В.Винниченка), такі премії є вагомим стимулом для молодих науковців та талановитих студентів не полишати свою науково-дослідну роботу через інші – матеріальні – пріоритети.

«Коли (як от в даному разі) є чіткі вимоги і вони зрозумілі претендентам, коли є чіткі наукові досягнення, виражені винаходами, монографіями, то таке заохочення (ще й на найвищому рівні!) – це в першу чергу можливість підвищити авторитетність науки, а ще – звернути увагу на науковців», – зазначила Ірина Круть.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар