У кіровоградському гуртожитку виламують двері і заселяють нових власників (ФОТО)

Сьогодні в скандальному кіровоградському гуртожитку за адресою Г.Сталінграда, 13, людина, що називає себе новим власником кімнати, за сприяння нового коменданта гуртожитку проник у помешкання одного з жильців, поки той був на роботі. Для цього довелося виламувати металеві двері помешкання.

Вже кілька років мешканці колишнього відомчого гуртожитку кіровоградського радіозаводу, які проживають там десятки років, намагаються приватизувати свої кімнати. Проте прийняте ще у далекому 2004 році сумнівне у правовому сенсі рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради віддало будівлю у власність ЗАТ “Радій”.

Під час перевірки прокуратурою міста у 2013 році обставин справи було встановлено, що зазначене рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради прийнято незаконно та порушує чинне законодавство України.

Минулого року представники ПАТ “Радій” зірвали вхідні двері в під’їзд і вибили двері в житловий блок на 5 поверсі. Цього року історія повторилася. За відсутності жильця працівниками “Радію” були зрізані петлі на металевих дверях, до помешкання зайшли новий комендант, люди, які представились співробітниками підприємства, та людина, яка називає себе новим власникам помешкання.

 

Комендант гуртожитку

Людина, яка називає себе новим власником помешкання

Присутні жильці гуртожитку стверджують: згідно чинного законодавства досі діє мораторій на зміну права власності гуртожитків, крім того, даний об’єкт (кімната) не має технічного паспорту і відповідно право власності за будь-яких обставин не може бути встановлене. На їх думку, саме напередодні чергового засідання суду і сесії міськради, які можуть поставити крапку цу цьому питанні, власники ПАТ “Радій” терміново почали прописувати у кімнатах десятки людей з сільської місцевості та отримали незаконний доступ до приміщення жильця, працівника того ж підприємства “Радій”.

 Новий власник має договір купівлі продажу на руках, стверджує новопризначений комендант гуртожитку, згідно якого і було прийняте рішення зламати двері до спірного помешкання. Присутні правоохоронці, яких викликали обурені жильці гуртожитка, не заважали діям адміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар